Organisering af arbejdet med mad

På denne side finder du viden, som kan være godt at have kendskab til, når du arbejde i en daginstitution i Københavns Kommune

Vikarmad

I Københavns Kommune har vi en indkøbsaftale med Foodsource, som leverer vikarmad til jeres institution, hvis der er dage, hvor I ikke selv har mulighed for at producere.

Madvalg

Hvert andet år beslutter forældrene i Københavns daginstitutioner om der skal være fælles frokost i institutionen. Det kalder vi ”madvalg”.

Diætmad og fritagelse for betaling

Alle daginstitutioner der selv producerer mad, skal tilbyde mælke- og æggefri kost til børn med allergi. Børn med øvrige allergier kan få fritagelse for betaling og selv medbringe mad. Begge dele kræver en lægeerklæring fra en speciallæge.

Etablering af et køkkennetværk

Netværk og sparring med kolleger er et godt greb til at få endnu mere arbejdsglæde, højere faglighed og viden ind i jeres køkkener. Etablering af et køkkenfagligt netværk kan være en god vej. 

Et køkkennetværk i en klynge er en sammenslutning af køkkenmedarbejdere, der mødes med faste mellemrum for at drøfte arbejdsopgaver og løsninger.

Netværkets formål er på den ene side at give den enkelte medarbejder bedre muligheder for at løse deres opgaver på bedst mulig vis og med størst arbejdsglæde, og på den anden side er formålet at skabe et netværk af kolleger blandt køkkenmedarbejdere, der typisk har ingen eller få kolleger i dagligdagen. Ved at skabe et køkkennetværk i klyngen sikrer man altså

køkkenmedarbejderne bedre muligheder for at sparre og vidensdele med andre kolleger. Også selvom man ikke er sammen i dagligdagen.

I kodekset herunder finder I inspiration og hjælp til at etablere et køkkennetværk hos jer.