Menuplanlægning

Med en god menuplanlægning kan du opnå mange gode gevinster. Gevinsterne kan være f.eks. bedre økonomi og tid, optimal ernæring, mindre madspild og meget mere.

I samarbejde med Meyers Madhus har vi udviklet nogle bud på konkrete menuplaner samt to-do lister. Menuplaner giver dig et overblik over ugens menu og to-do listerne hjælper dig med at strukturere arbejdet i køkkenet, så du opnår det bedste flow i produktionen. I menuplanerne er der links til de af opskrifterne, som du finder her på BørneMenuen.

Ved brug af menuplanerne lever du samtidig op til Københavns Kommunes Mad- og Måltidsstrategi. Maden er klimavenlig og i sæson. Der er to planer pr. måned, men langt de fleste madplaner kan sagtens bruges inden for samme årstid.

I første omgang har vi udviklet menuplaner for sommer. De næste sæsoner er på vej.

Desuden er der også en skabelon med en tom ugeplan, så du selv kan sammensætte din uge og eventuelt bruge de andre til inspiration.

Gode råd til menuplanlægning

God menuplanlægning kan være en svær kunst og det kræver øvelse. Til gengæld er der mange gode gevinster forbundet med at gøre det. Det tager lidt tid og måske mere tid i starten, men den tid vinder du i produktionen. Samtidig vil mange også opleve en økonomisk gevinst, da man får købt smartere ind og dermed undgår indkøb og rester, der går til spilde. Man får også sikret sig en god variation i det mad der serveres hver dag.

Inden du går igang vil vi anbefale dig at læse de "10 gode råd til menuplanlægning". Her får du et hurtigt indblik i, hvad det præcis vil sige at menuplanlægge og hvordan du får mest ud af det.

10 gode råd til menuplanlægning