Om BørneMenuen

BørneMenuen er et menuplanlægningsværktøj målrettet daginstitutioner, skoler og fritidstilbud i Københavns Kommune og tager udgangspunkt i de politiske rammer for mad og måltider

I Københavns Kommune er det gode måltid en høj prioritet. Maden fra køkkenerne har stor betydning for børnene og i måltidet mødes vigtige hensyn som trivsel og sundhed med ansvaret for bæredygtighed.

For børn i daginstitutioner udgør måltiderne i daginstitutionerne op til 70 procent af den daglige næring. Det giver en oplagt mulighed for at sætte skub i børnenes maddannelse til gavn for dem hele livet.

I København er der skolemadsordning på alle skoler, hvor det er muligt. Hver dag har forældrene mulighed for at bestille et sundt og velsmagende frokostmåltid.

Opskrifterne

Opskrifterne på BørneMenuen er lavet med udgangspunkt i målsætningerne i kommunes Mad- og Måltidsstrategi samtidig med at der ikke gås på kompromis med kvalitet og ernæring.

Alle opskrifter er til 20 børnehavebørn eller 20 elever

Der vil komme nye opskrifter løbende, så håber I kan blive ved med at blive inspireret.

Retter

På BørneMenuen har vi sammensat opskrifterne til spændende retter, som lever op til ernæringskrav med elementer der passer godt sammen. Opskrifterne kan selvfølgelig sættes sammen på tusindvis af måder, så brug dem endelig på kryds og tværs eller som supplement til jeres egne opskrifter.

Menuplaner

På siden findes der også menuplaner udviklet til dagtilbud. Her er forslag til, hvordan I sammensætter en ugentlig menuplan, hvor der både er tænkt på ernæring, klima og indkøb.

Klimatal

Københavns Kommune har en målsætning om at måltider skal være bæredygtige og klimavenlige, samt at reducere klimaaftrykket mindst 25 procent pr. indbygger inden 2025. Den offentlige bespisning spiller en stor rolle, for at nå dette mål. Produktion af fødevarer er en af de områder med høj klimabelastning. Derfor har vores opskrifter som noget nyt fået klimatal. Ved at bruge disse opskrifter, er det gjort nemmere for jer at planlægge jeres indkøb, og handle mere klimavenligt. På den måde kan de offentlige indkøb bidrage til at nedbringe klimabelastningen. Der er en målsætning om at det samlede indkøb i jeres køkken ligger på max. 8,4. pr. år.

Guide til at gemme opskrifter