Æggekage med broccoli og tomathummus
Billede

Æggekage med broccoli og tomathummus
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Æg
Klimatal
12.80
Portioner
10 dagplejebørn
Ingredienser
Æggekage med broccoli
Broccoli, i små buketter
500 g
Æg
7 stk
Piskefløde 38%
1 dl
Parmesan, revet
125 g
Kogte grønne linser
240 g (svarer til 90 g tørrede)
Muskatnød, revet
1 knsp
Salt & Peber
Olie til at smøre fadet
Tomathummus
Kogte kikærter
240 g (svarer til 90 g tørrede)
Tomatpuré
1 spsk
Olivenolie
50 g
Spidskommen, stødt
1/4 tsk
Paprika
1 tsk
Salt & Peber
Sådan gør du
Æggekage med broccoli
Giv broccoli et kort opkog i letsaltet vand, og hæld derefter vandet fra.
Fordel broccoli i bunden af et smurt, ildfast fad.
Rør æg, piskefløde, parmesan, kogte linser og muskatnød sammen.
Smag til med salt og peber.
Hæld blandingen over broccolibuketterne. Bag æggekagen ved 170 grader i 25-30 minutter, til massen er helt fast i midten. Overfladen må gerne få lidt farve.
Servér æggekagen med friskbagt hvedebrød eller rugbrød og
tomathummus.
Tomathummus
Kom de kogte kikærter i en foodprocessor sammen med tomatpuré, olivenolie, spidskommen og paprika. Du kan også bruge en stavblender.
Blend det hele til en cremet masse. Smag til med salt og peber.
Servér til rugbrød og æggekage. Eller som pålæg og tilbehør
til andre retter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
694 kJ
Kulhydrater
6,6 gram
Proteiner
10,2 gram
Fedtstof
10,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter