Æggekage med porrer og kikærter

Billede
Æggekage med porrer og kikærter

Æggekage med porrer og kikærter

En klassisk æggekage, der bliver bagt færdig i ovnen. Fyld den med det, du har lyst til. Porrer er en rigtig god smagsgiver, og kikærterne giver både smag og struktur. Et fed hvidløg, sauteret sammen med porrer, timian og kikærter vil også være godt.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.20
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
200 g
Æg
600 g (10 stk)
Sødmælk
2 dl
Parmesan, revet
100 g
Rapsolie
20 g (2 spsk)
Porrer, fintsnittet
400 g
Timian, frisk, hakket
10 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 60 minutter, til de er helt møre.



Pisk æg, mælk og ost sammen, og krydr med salt og peber.

Varm en pande op over middelvarme med olien. Kom porrer, kogte kikærter og finthakket timian på panden, og steg dem i ca. 3 minutter, til porrerne begynder at falde sammen.



Kom nu æggemassen på panden, og bag æggekagen færdig i ovnen ved 200 grader, til den er flot gylden på toppen – det tager ca. 10-12 minutter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
559 kJ
Kulhydrater
7,7 gram
Proteiner
9,1 gram
Fedtstof
7,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter