Æggekage med porrer og kikærter
Billede

Æggekage med porrer og kikærter
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.20
Portioner
20
Dagen før
Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over.
Ingredienser
Kikærter, tørrede
200 g
Æg
600 g (10 stk)
Sødmælk
2 dl
Parmesan, revet
100 g
Rapsolie
20 g (2 spsk)
Porrer, fintsnittet
400 g
Timian, frisk, hakket
10 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Hæld udblødningsvandet fra kikærterne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 60 minutter, til de er helt møre.
Pisk æg, mælk og ost sammen, og krydr med salt og peber.
Varm en pande op over middelvarme med olien. Kom porrer, kogte kikærter og finthakket timian på panden, og steg dem i ca. 3 minutter, til porrerne begynder at falde sammen.
Kom nu æggemassen på panden, og bag æggekagen færdig i ovnen ved 200 grader, til den er flot gylden på toppen – det tager ca. 10-12 minutter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
559 kJ
Kulhydrater
7,7 gram
Proteiner
9,1 gram
Fedtstof
7,0 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter