Bælgfrugtmüsli

Billede
Bælgfrugtmüsli

Bælgfrugtmüsli

Bælgfrugtmüsli er dejlig som tilbehør til diverse morgenmadsserveringer og holder sig tilmed længe i en lufttæt beholder - så lav gerne en stor portion.
Måltidstype
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.30
Portioner
20

Ingredienser

Linser, tørrede
480 g
Smør
250 g
Honning, rørsukker eller brun farin
250 g
Vaniljesukker
100 g
Blandede kerner og frø, fx sesamfrø, solsikkekerner, hørfrø eller chiafrø
400 g
Speltflager
400 g
Nødder, fx hasselnødder, mandler, cashewnødder
800 g
Salt
0 g

Sådan gør du

Kog linserne i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter, til de er møre.

Kog smør, honning og vaniljesukker sammen i en gryde til en sirup. Kom nødder i en gastrobakke med 1/3 af den kogte sirup, og bland rundt. Kom speltflager, kerner, salt og linser i sammen med den sidste mængde af siruppen. Bland det godt sammen, og fordel det i gastrobakker.

Bag müslien sprød ved 150-160 grader i 20-40 minutter under hyppig omrøring. Bagetiden afhænger af, hvor drænede linserne er.

Bag nødderne for sig, da de kun skal have 10 minutter. Hak nødderne groft, og vend dem sammen med müslien.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.637 kJ
Kulhydrater
28,9 gram
Proteiner
12,0 gram
Fedtstof
24,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter