Bananbrød med squash og nødder

Billede
Bananbrød med squash

Bananbrød med squash og nødder

Et bananbrød ligger et sted mellem et brød og en kage – sødmen opstår kun ved brug af bananernes naturlige sødme. Brødet er saftigt og og rigt på fibre fra havregryn og sunde fedtsyrer fra nødder.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.60
Portioner
20

Ingredienser (1 brød)

Bananer
300 g
Æg
240 g (4 stk)
Neutral olie
45 g (½ dl)
Hvedemel
150 g
Havregryn
75 g
Bagepulver
10 g (2 tsk)
Vaniljesukker
7 g (1 spsk)
Kanel, stødt 
7 g (1 spsk)
Kardemomme, stødt  
7 g (1 spsk)
Salt
3 g (1 tsk)
Squash, revet
100 g
Hasselnødder
50 g

Sådan gør du

Blend bananer, æg og olie i en foodprocessor, blender eller med en stavblender. Bland alle de tørre ingredienser i bananmosen. Riv squashen og pres vandet fra. Hak hasselnødderne, og vend nødder og squash i dejen.



Kom dejen i en smurt brødform.



Bag bananbrødet ved 180° i ca. 30 minutter, til det er gyldent på toppen. Lad brødet afkøle på en bagerist.

 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
932 kJ
Kulhydrater
24,5 gram
Proteiner
6,4 gram
Fedtstof
10,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter