Bananbrød med squash

Billede
Bananbrød med squash

Bananbrød med squash

Et bananbrød er en blanding af et brød og en kage. Brødet er saftigt og rigt på fibre fra havregryn og sunde fedtsyrer fra nødder. Sødmen opstår kun ved brug af bananernes naturlige sødme. Og så dufter det dejligt i køkkenet, når du bager det.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Æg
Klimatal
6.60
Portioner
10

Ingredienser

Bananer
4 stk
Squash
½ stk
Æg
4 stk
Olie
2 dl
Hvedemel
150 g
Havregryn
75 g
Bagepulver
½ tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Kanel eller kardemomme
2 tsk

Sådan gør du

Blend bananer og squash i en foodprocessor. Pisk æg og olie i.
Tilføj alle de tørre ingredienser til bananmosen, og pisk dejen til en ensartet masse.
Kom dejen i en smurt brødform.

Bag bananbrødet ved 180 grader i ca. 30 minutter, til det er gyldent på toppen.
Lad brødet køle af på en bagerist, og spis det lunt som eftermiddagsmad.

TIP

Brødet kan holde sig et par dage på køl eller fryses ned, og lunes på brødrister eller i ovnen efter optøning.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
880 kJ
Kulhydrater
20,2 gram
Proteiner
7,0 gram
Fedtstof
10,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter