Bananbrød med squash og nødder

Billede
Bananbrød med squash

Bananbrød med squash og nødder

Et bananbrød ligger et sted mellem et brød og en kage – sødmen opstår kun ved brug af bananernes naturlige sødme. Brødet er saftigt og og rigt på fibre fra havregryn og sunde fedtsyrer fra nødder.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.60
Portioner
20

Ingredienser (1 brød)

Bananer
300 g
Æg
240 g (4 stk)
Neutral olie
45 g (½ dl)
Hvedemel
150 g
Havregryn
75 g
Bagepulver
10 g (2 tsk)
Vaniljesukker
7 g (1 spsk)
Kanel, stødt 
7 g (1 spsk)
Kardemomme, stødt  
7 g (1 spsk)
Salt
3 g (1 tsk)
Squash, revet
100 g
Hasselnødder
50 g

Sådan gør du

Blend bananer, æg og olie i en foodprocessor, blender eller med en stavblender. Bland alle de tørre ingredienser i bananmosen. Riv squashen og pres vandet fra. Hak hasselnødderne, og vend nødder og squash i dejen.



Kom dejen i en smurt brødform.



Bag bananbrødet ved 180° i ca. 30 minutter, til det er gyldent på toppen. Lad brødet afkøle på en bagerist.

 

TIP

Du kan sagtens skifte hasselnødderne ud med andre nødder og squash ud med f.eks. gulerødder eller græskar.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
932 kJ
Kulhydrater
24,5 gram
Proteiner
6,4 gram
Fedtstof
10,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter