Bananbrød med squash og nødder
Billede

Bananbrød med squash og nødder
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
5.60
Portioner
20
Ingredienser (1 brød)
Bananer
300 g
Æg
240 g (4 stk)
Neutral olie
45 g (½ dl)
Hvedemel
150 g
Havregryn
75 g
Bagepulver
10 g (2 tsk)
Vaniljesukker
7 g (1 spsk)
Kanel, stødt
7 g (1 spsk)
Kardemomme, stødt
7 g (1 spsk)
Salt
3 g (1 tsk)
Squash, revet
100 g
Hasselnødder
50 g
Sådan gør du
Blend bananer, æg og olie i en foodprocessor, blender eller med en stavblender. Bland alle de tørre ingredienser i bananmosen. Riv squashen og pres vandet fra. Hak hasselnødderne, og vend nødder og squash i dejen.
Kom dejen i en smurt brødform.
Bag bananbrødet ved 180° i ca. 30 minutter, til det er gyldent på toppen. Lad brødet afkøle på en bagerist.
TIP
Du kan sagtens skifte hasselnødderne ud med andre nødder og squash ud med f.eks. gulerødder eller græskar.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
932 kJ
Kulhydrater
24,5 gram
Proteiner
6,4 gram
Fedtstof
10,4 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter