Blomkålscurry med grønne linser

Billede
Blomkålscurry med grønne linser

Blomkålscurry med grønne linser

Curry er en indisk klassiker, der med sin krydring og cremede sauce fungerer godt som grøn ret med blomkål og linser.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
8.40
Portioner
10

Ingredienser

Blomkålscurry

Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, hakket
3 fed
Garam masala
1 spsk
Gurkemeje, stødt
1 tsk
Ingefær, frisk og revet
2 spsk
Blomkål, i små buketter
600 g
Grønne linser, tørrede
150 g
Grøntsagsbouillon eller vand
2½ dl
Kokosmælk 
1 dåse
Tomatpuré
2 spsk
Flåede tomater 
400 g
Sukker
1 spsk
Salt & Peber

Tilbehør

Ris
200 g
Koriander, frisk

Sådan gør du

Steg løg og hvidløg gyldne i olie ved svag varme.
Tilsæt garam masala, gurkemeje og ingefær, og steg et par minutter mere.
Kom grønne linser og blomkål i gryden, og tilsæt grønsagsbouillon/vand, kokosmælk, tomatpuré og flåede tomater.
Kog ved svag varme i ca. 25-30 minutter, til linser og blomkål er møre, og saucen er kogt ind.
Smag til med sukker, salt og peber.

Kog risene efter anvisning på emballage.
Servér curry med ris til og evt. frisk koriander, som børnene selv kan plukke.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
254 kJ
Kulhydrater
6,4 gram
Proteiner
1,9 gram
Fedtstof
2,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter