Blomkålscurry med grønne linser
Billede

Blomkålscurry med grønne linser
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
8.40
Portioner
10
Ingredienser
Blomkålscurry
Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, hakket
3 fed
Garam masala
1 spsk
Gurkemeje, stødt
1 tsk
Ingefær, frisk og revet
2 spsk
Blomkål, i små buketter
600 g
Grønne linser, tørrede
150 g
Grøntsagsbouillon eller vand
2½ dl
Kokosmælk
1 dåse
Tomatpuré
2 spsk
Flåede tomater
400 g
Sukker
1 spsk
Salt & Peber
Tilbehør
Ris
200 g
Koriander, frisk
Sådan gør du
Steg løg og hvidløg gyldne i olie ved svag varme.
Tilsæt garam masala, gurkemeje og ingefær, og steg et par minutter mere.
Kom grønne linser og blomkål i gryden, og tilsæt grønsagsbouillon/vand, kokosmælk, tomatpuré og flåede tomater.
Kog ved svag varme i ca. 25-30 minutter, til linser og blomkål er møre, og saucen er kogt ind.
Smag til med sukker, salt og peber.
Kog risene efter anvisning på emballage.
Servér curry med ris til og evt. frisk koriander, som børnene selv kan plukke.
TIP
TIP
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
254 kJ
Kulhydrater
6,4 gram
Proteiner
1,9 gram
Fedtstof
2,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter