Braiserede kalvehjerter i cremet sauce med æbler og karry

Billede
Braiserede kalvehjerter i cremet sauce med æbler og karry

Braiserede kalvehjerter i cremet sauce med æbler og karry

Kalvehjerter har en fantastisk konsistens, når de får lov at braisere i længere tid - så start gerne i god tid, så de kan simre i de timer, det kræver. Resultatet vil være al ventetiden værd.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
65.60
Portioner
20

Ingredienser

Kalvehjerter, skåret i strimler
1200 g
Mel
500 g
Løg, hakket
300 g
Æbler, i tern
300 g
Karry
25 g
Æbleeddike
100 g
Æblemost
3 dl
Timian, frisk, hakket
15 g
Bouillon
1500 g
Fløde 38%
400 g
Neutral olie
Salt og peber

Sådan gør du 

Vend hjerterne i mel, og brun dem på en varm pande i neutral olie - gør det af et par omgange, så du kan stege dem flotte og sprøde. Krydr med salt og peber.

Rist løg og æbler i en gryde med neutral olie, tilsæt karry og rist i 30 sekunder. Kom æbleeddike, æblemost, timian og bouillon i gryden. Kog under låg ved svag varme i 2-2½ time, til hjerterne er møre. Kom fløde i, og kog i yderligere 15-20 minutter til en jævn sauce. Justér med majsstivelse, hvis du vil have en tykkere konsistens. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
346 kJ
Kulhydrater
3,9 gram
Proteiner
4,9 gram
Fedtstof
5,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Braiserede kalvehjerter i cremet sauce med æbler og karry og quinoasalat med bagte løg, rosiner og gulerødder

Braiserede kalvehjerter i cremet sauce med æbler og karry og quinoasalat med bagte løg, rosiner og gulerødder

Indeholder
Mælk