Brun sauce
Billede
![Brun sauce](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2024-02/2510413%20-%20Svenske%20kyllingeboll.jpeg?itok=erO5OQ8p)
Brun sauce
Måltidstype
Skolemad
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Vinter
Portioner
20
Ingredienser
Olie
75 g
Smør
75 g
Hvedemel
150 g
Grøntsagsbouillon
1000 g
Sødmælk
500 g
Miso, mørk
75 g
Balsamico, mørk
75 g
Sukker
10 g
Salt & Peber
Sådan gør du
Smelt olie og smør i et kogekar under omrøring, tilsæt derefter melet og rist det godt igennem. Hæld bouillon og mælk lidt efter lidt i gryden under omrøring.
Kom stegevæsken fra kyllingekødbollerne, miso, balsamico og sukker ned i gryden og kog 8-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Du kan stavblende saucen, hvis du vil have den ekstra blank eller hvis der er klumper.
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter