Chokorugbrød
Billede
![Chokorugbrød](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2022-08/Meyers-K%C3%B8benhavns%20Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC7078.jpg?itok=k0vMMx0z)
Chokorugbrød
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
13.10
Portioner
20
Ingredienser (1 brød)
Gær
30 g
Vand
8,8 dl
Maltsirup eller alm. mørk sirup
45 g
Rugmel
710 g
Hvedemel
90 g
Solsikkekerner
235 g
Mandler, grofthakkede
235 g
Mørk chokolade, hakket groft
280 g
Salt
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand sammen med maltsirup. Rør rugmel, hvedemel, solsikkekerner, mandler, mørk chokolade og salt i. Brug gerne en røremaskine eller håndkraft ved mindre portioner. Ælt dejen til en ensartet masse. Fordel dejen i en dyb bradepande med bagepapir i, så det står ca. 5 cm op af kanten. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer.
Forvarm ovnen på 180 grader, og bag brødet i ca. 45-50 minuter, til det har en centrumtemperatur på ca. 97-98 grader, og det lyder hult, når du banker på det. Lad brødet hvile i ca. 20 minutter, inden du skærer det. Brødet kan også holde sig saftigt til næste dag, hvis det er pakket ind og opbevares ved stuetemperatur.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.211 kJ
Kulhydrater
30,6 gram
Proteiner
7,3 gram
Fedtstof
14,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter