Chokorugbrød

Billede
Chokorugbrød

Chokorugbrød

Chokorugbrød er helt fantastisk, hvis man ønsker en hurtig snack, som både er sund, lækker og mættende. Rugbrødets fylde er suppleret perfekt med chokoladens let søde og bitre smag.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
13.10
Portioner
20

Ingredienser (1 brød)

Gær
30 g
Vand
8,8 dl
Maltsirup eller alm. mørk sirup
45 g
Rugmel
710 g
Hvedemel
90 g
Solsikkekerner
235 g
Mandler, grofthakkede
235 g
Mørk chokolade, hakket groft
280 g
Salt

Sådan gør du

Opløs gæren i lunkent vand sammen med maltsirup. Rør rugmel, hvedemel, solsikkekerner, mandler, mørk chokolade og salt i. Brug gerne en røremaskine eller håndkraft ved mindre portioner. Ælt dejen til en ensartet masse. Fordel dejen i en dyb bradepande med bagepapir i, så det står ca. 5 cm op af kanten. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 2 timer. 



Forvarm ovnen på 180 grader, og bag brødet i ca. 45-50 minuter, til det har en centrumtemperatur på ca. 97-98 grader, og det lyder hult, når du banker på det. Lad brødet hvile i ca. 20 minutter, inden du skærer det. Brødet kan også holde sig saftigt til næste dag, hvis det er pakket ind og opbevares ved stuetemperatur.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.211 kJ
Kulhydrater
30,6 gram
Proteiner
7,3 gram
Fedtstof
14,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter