Cremet gulærtesuppe med gurkemeje

Billede
Cremet gulærtesuppe med gurkemeje

Cremet gulærtesuppe med gurkemeje

En cremet børnevenlig suppe med flækærter, som giver suppen fylde og proteiner, og med gurkemeje, som giver en flot gul farve.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
10.60
Portioner
10

Ingredienser

Gulærtesuppe

Olie
½ dl
Flækærter, gule
250 g
Gulerødder, i skiver
2 store
Løg, hakket
1-2 stk
Spidskommen, stødt
1 spsk
Gurkemeje, stødt
1 spsk
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Æbleeddike
2 spsk
Sukker
1 spsk
Salt & Peber

Tilbehør

Rugbrød
4 skiver
Olie
2 spsk
Purløg, fintsnittet

Sådan gør du

Gulærtesuppe

Steg gule flækærter, gulerødder og løg i olie i en gryde i et par minutter, uden det tager farve.
Kom spidskommen og gurkemeje i gryden. Steg lidt videre, og tilsæt grønsagsbouillon eller vand. Kog ved svag varme under låg i 35-40 minutter, til ærter og gulerødder er helt møre.
Stavblend til en glat og cremet konsistens, og smag til med eddike eller citronsaft, sukker, salt og peber. Justér evt. konsistensen med vand eller bouillon.

Tilbehør

Vend eller pensel rugbrød med olie. Bag det i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter, til det er let sprødt. Rist alternativt brødet på en pande.
Spis suppen med det ristede rugbrød til og purløg, som børnene selv kan putte på suppen som topping.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
407 kJ
Kulhydrater
10,9 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
4,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter