Cremet gulærtesuppe med gurkemeje
Billede

Cremet gulærtesuppe med gurkemeje
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
10.60
Portioner
10
Ingredienser
Gulærtesuppe
Olie
½ dl
Flækærter, gule
250 g
Gulerødder, i skiver
2 store
Løg, hakket
1-2 stk
Spidskommen, stødt
1 spsk
Gurkemeje, stødt
1 spsk
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Æbleeddike
2 spsk
Sukker
1 spsk
Salt & Peber
Tilbehør
Rugbrød
4 skiver
Olie
2 spsk
Purløg, fintsnittet
Sådan gør du
Gulærtesuppe
Steg gule flækærter, gulerødder og løg i olie i en gryde i et par minutter, uden det tager farve.
Kom spidskommen og gurkemeje i gryden. Steg lidt videre, og tilsæt grønsagsbouillon eller vand. Kog ved svag varme under låg i 35-40 minutter, til ærter og gulerødder er helt møre.
Stavblend til en glat og cremet konsistens, og smag til med eddike eller citronsaft, sukker, salt og peber. Justér evt. konsistensen med vand eller bouillon.
Tilbehør
Vend eller pensel rugbrød med olie. Bag det i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter, til det er let sprødt. Rist alternativt brødet på en pande.
Spis suppen med det ristede rugbrød til og purløg, som børnene selv kan putte på suppen som topping.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
407 kJ
Kulhydrater
10,9 gram
Proteiner
3,1 gram
Fedtstof
4,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter