Daal med grønkål

Billede
Daal med grønkål

Daal med grønkål

En klassisk daal med fyld af grønkål. Du kan også sagtens bruge andre kåltyper. Blomkål eller spidskål om sommeren, savoykål eller palmekål vinter og forår.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Mælk
Klimatal
10.60
Portioner
10

Ingredienser

Daal

Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, finthakket  
2 fed
Spidskommen, stødt
1 spsk
Kanel, stødt 
1 tsk
Tomatpuré
3 spsk
ingefær, frisk, revet
1 spsk
Røde linser
250 g
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Sukker
1 spsk
Grønkål
100 g

Tilbehør

Hvedebrød
4 skiver
Smør
25 g

Sådan gør du

Daal

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde ved lav varme i ca. 5-7 minutter. Kom krydderier i gryden, og steg et par minutter mere.
Tilsæt derefter tomatpuré, ingefær, linser, grønsagsbouillon og sukker. Kog under låg ved svag varme i 30-35 minutter, til retten har en cremet konsistens og linserne er næsten udkogt. Rør i gryden regelmæssigt.
Rib grønkålen fra stilken og skyl kålbladene grundigt. Kom derefter grønkål i gryden, og kog videre i 4-5 minutter, indtil grønkålen er let mør, men stadig har sin flotte farve.

Smørbagt brød

Smør brødskiverne med smør, og bag dem ved 180 grader i 5-7 minutter, til brødene er let gyldne og sprøde. Rist alternativt brødet på en pande.
Spis den cremede daal med smørstegte brød til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
413 kJ
Kulhydrater
12,1 gram
Proteiner
4,1 gram
Fedtstof
3,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter