Daal med grønkål
Billede

Daal med grønkål
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Mælk
Klimatal
10.60
Portioner
10
Ingredienser
Daal
Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, finthakket
2 fed
Spidskommen, stødt
1 spsk
Kanel, stødt
1 tsk
Tomatpuré
3 spsk
ingefær, frisk, revet
1 spsk
Røde linser
250 g
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Sukker
1 spsk
Grønkål
100 g
Tilbehør
Hvedebrød
4 skiver
Smør
25 g
Sådan gør du
Daal
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde ved lav varme i ca. 5-7 minutter. Kom krydderier i gryden, og steg et par minutter mere.
Tilsæt derefter tomatpuré, ingefær, linser, grønsagsbouillon og sukker. Kog under låg ved svag varme i 30-35 minutter, til retten har en cremet konsistens og linserne er næsten udkogt. Rør i gryden regelmæssigt.
Rib grønkålen fra stilken og skyl kålbladene grundigt. Kom derefter grønkål i gryden, og kog videre i 4-5 minutter, indtil grønkålen er let mør, men stadig har sin flotte farve.
Smørbagt brød
Smør brødskiverne med smør, og bag dem ved 180 grader i 5-7 minutter, til brødene er let gyldne og sprøde. Rist alternativt brødet på en pande.
Spis den cremede daal med smørstegte brød til.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
413 kJ
Kulhydrater
12,1 gram
Proteiner
4,1 gram
Fedtstof
3,4 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter