Estragonmayo à la kold bearnaise

Billede
Estragonmayo à la kold bearnaise

Estragonmayo à la kold bearnaise

Mayonnaise er nem og hurtig at lave selv og giver en langt bedre smagsoplevelse end købeudgaverne. Her er en grøn udgave med estragon og spinat, som smager lidt i retning af bearnaise.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
18.94
Portioner
20

Ingredienser

Estragon
20 g
Spinat
20 g
Neutral olie
400 g
Æggeblommer
100 g
Dijonsennep
60 g
Salt
10 g
Hvidvinseddike
20 g

Sådan gør du

Blend estragon, spinat og den neutrale olie i en høj blender, indtil blenderen bliver let varm, og olien bliver dyb grøn.

Rør blommer, sennep, salt og eddike i foodprocessor i et par minutter, og tilsæt derefter den grønne olie lidt efter lidt i en tynd stråle, indtil konsistensen er tilpas tyk. Jo mere olie, des tykkere mayonnaise.

Du kan evt. tilsætte lidt friske, hakkede urter til den grønne mayonnaise inden servering, hvis du vil have lidt struktur i mayonnaise.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
2.607 kJ
Kulhydrater
0,8 gram
Proteiner
3,0 gram
Fedtstof
68,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter