Flækotto med grønkålspesto
![Flækotto med grønkålspesto](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2024-06/Flaekotto_%201%20copy.jpg?itok=SOb0iwkC)
Flækotto med grønkålspesto
Ingredienser
Flækotto
Topping
Sådan gør du
Flækotto
Steg løg, hvidløg og butternutsquash i olie i en gryde, til de er glasklare.
Tilsæt æbleeddike og lad den koge ned.
Kom gule flækærter i gryden, og tilsæt vand eller grøntsagsbouillon, så det dækker flækærterne. Lad retten koge i ca. 30-45 minutter, til ærterne er møre. Tilsæt evt. mere væske efter behov.
Knus nogle af flækærterne i gryden med en stavblender for at få en mere cremet konsistens.
Rør halvdelen af osten i, og smag til med salt og peber.
Topping
Vask grønkålen og rib kålen fra stilken. Steg kålen i lidt olie på en pande i 2-3 min., til det tager lidt farve i kanterne.
Blend kålen sammen med resten af olien, ost, kerner og hvidløg i foodprocessor eller med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Hvis du vil springe over at stege kålen, kan du også blende den friske kål. Så smager pestoen blot lidt mere bittert.
Servér flækotto med grønkålspesto og et stykke brød til, og lad børnene drysse resten af parmesanen på deres egen portion.
TIP
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter