Glutenfri kernemuffins med æbler og kanel
Billede

Glutenfri kernemuffins med æbler og kanel
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.40
Portioner
20
Ingredienser
Havregryn, glutenfri
375 g
Mandelmel
225 g
Solsikkekerner
360 g
Græskarkerner
150 g
Hørfrø
240 g
Salt
30 g
Sukker
100 g
Kanel, stødt
30 g
Æbler
300 g
Vand
1,1 liter
Loppefrøskaller
50 g
Mandler, grofthakkede
225 g
Sådan gør du
Bland havregryn, mandelmel, solsikkekerner, græskarkerner, gule hørfrø, salt, sukker og kanel i en skål. Befri æblet for kernehus, og skær det i tern på ca. 1 x 1 cm. Kom vandet i en skål for sig, og pisk loppefrøskallerne i. Efter 10 sekunder, kom de tørre ingredienser minus mandler i, og pisk videre. Skift evt. til en grydeske, når dejen bliver tung at piske.
Fordel dejen i muffinforme af silikone eller papir. Top med grofthakkede mandler. Lad de ubagte muffins hvile en times tid på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.
Bag dine muffins ved 190°, til de har en kernetemperatur på 99°, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.185 kJ
Kulhydrater
18,1 gram
Proteiner
9,4 gram
Fedtstof
18,8 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter