Glutenfrit valnøddebrød med tranebær og birkes

Glutenfrit valnøddebrød med tranebær og birkes
Ingredienser
Sådan gør du
Rør havremel og rismel sammen med boghvedeflager, maizena, valdnødder og tranebær i en skål, så det er klart.
Rør gæren sammen med salt og melassesirup i en anden skål. Tilsæt loppefrøskaller, og pisk intensivt i 10-15 sekunder. Tilsæt straks melblandingen, og pisk dejen jævn og ensartet imens. Lad dejen hvile i 5-10 minutter, og vend den ud på et let olieret bord. Form dejen til et aflangt brød, der passer til en rugbrødsform, og rul dejen ind i birkes. Kom dejen i en smurt form, og lad den hæve 20-30 % i volumen på køkkenbordet. Læg et klæde over, og sæt brødet i køleskabet natten over.
Bag brødet direkte fra køleskabet ved 190 grader i 50-60 minutter, eller indtil det er 99 grader i kernetemperatur. Lad brødet køle af, inden der skæres i det.
TIP
Hvis du ikke kan få fat i Melassesirup, kan du i stedet bruge en mørk sirup.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter