Glutenfrit valnøddebrød med tranebær og birkes

Billede
Valnøddebrød

Glutenfrit valnøddebrød med tranebær og birkes

Aromatiske, sødmefulde tranebær og umamigivende valnødder gør det til et brød, der kan stå helt alene som snack. Det er også godt med smør eller som del af et måltid med salater og andre gode ting.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
0.90
Portioner
20

Ingredienser

Havremel, glutenfri
155 g
Rismel, fuldkorn
75 g
Boghvedeflager
75 g
Maizena 
40 g
Valnødder
30 g
Tranebær, tørrede
30 g
Gær
5 g
Vand
5,5 dl
Melassesirup
1 tsk
Loppefrøskaller
23 g
Birkes, blå
50 g
Salt
2 tsk

Sådan gør du

Rør havremel og rismel sammen med boghvedeflager, maizena, valdnødder og tranebær i en skål, så det er klart.

Rør gæren sammen med salt og melassesirup i en anden skål. Tilsæt loppefrøskaller, og pisk intensivt i 10-15 sekunder. Tilsæt straks melblandingen, og pisk dejen jævn og ensartet imens. Lad dejen hvile i 5-10 minutter, og vend den ud på et let olieret bord. Form dejen til et aflangt brød, der passer til en rugbrødsform, og rul dejen ind i birkes. Kom dejen i en smurt form, og lad den hæve 20-30 % i volumen på køkkenbordet. Læg et klæde over, og sæt brødet i køleskabet natten over.

Bag brødet direkte fra køleskabet ved 190 grader i 50-60 minutter, eller indtil det er 99 grader i kernetemperatur. Lad brødet køle af, inden der skæres i det.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
753 kJ
Kulhydrater
26,9 gram
Proteiner
4,7 gram
Fedtstof
5,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter