Græsk farsbrød med timiankartofler og spidskåls-tzatziki

Billede
Græsk farsbrød med timiankartofler og spidskåls-tzatziki

Græsk farsbrød med timiankartofler og spidskåls-tzatziki

Et farsbrød med tomat og feta, hvor kødet suppleres af linser og grøntsager. Brug farsbrødet som en varm ret, som her med kartofler og tzatziki, og frys resterne ned og brug som pålæg til rugbrødsdage.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Klimatal
5.60
Portioner
10

Ingredienser

Farsbrød

Kylling, hakket
200 g
Salt
1 spsk
Kogte grønne linser
120 g (svarer til 60 g tørrede)
Knoldselleri, revet
200 g
Løg, revet
1 stk
Tomatpuré
1 spsk
Timian, tørret
2 tsk
Feta eller salatost i tern
50 g
Æg
2 stk
Hvedemel
6 spsk

Timiankartofler i fad

Bagekartofler, i både
1 kg
Olie
1 dl
Timian
1 spsk
Salt & Peber

Spidskåls-tzatziki

Spidskål, groftsnittet
200 g
Yoghurt, græsk 2%
100 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Farsbrød

Rør først kyllingekødet med salt et par minutter, indtil det føles sejt og sammenhængende.
Tilsæt de kogte linser, knoldselleri, løg, tomatpuré, timian og feta/salatost. Rør det hele sammen, indtil det er jævnt fordelt.
Tilsæt derefter æg og mel, og rør det til en sammenhængende og klistret fars. Hvis farsen er for løs, tilsæt da lidt mere mel.
Form et brød af farsen i et ildfast fad med bagepapir.
Steg i ovnen ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, indtil farsbrødet er gennemstegt.

Timiankartofler i fad

Vend kartoflerne med olie, timian, salt og peber i et ovnfast fad eller på en bageplade.
Steg i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, indtil kartoflerne er gyldne og møre.

Spidskåls-tzatziki

Kram spidskålen med lidt salt, og lad kålen falde sammen til det halve.
Hæld overskydende væske fra. 
Vend spidskålen med yoghurt og smag til med salt og peber.

Servér farsbrød med kartofler og spidskåls-tzatziki til.

TIP

I farsen kan du erstatte knoldselleri med blomkål, squash eller gulerødder alt efter, hvad der er i sæson.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
439 kJ
Kulhydrater
11,6 gram
Proteiner
5,5 gram
Fedtstof
3,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter