Grisefrikadeller med hvide bønner

Billede
Grisefrikadeller med hvide bønner

Grisefrikadeller med hvide bønner

En gammel dansk klassiker i klimavenlige klæder. Frikadellerne her er lavet med lige dele gris og bønner, så du stadig får de dejlige elastiske konsistenser fra kødet.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.10
Portioner
20

Ingredienser

Gris, hakket
350 g
Æg
120 g
Hvedemel
120 g
Hvide bønner, tørrede
175 g
Havregryn
120 g
Muskatnød, revet
10 g
Mandelmælk
4 dl
Løg
300 g
Salt & Peber
Olie

Sådan gør du

Udblød bønnerne i rigeligt vand natten over.
Kog de udblødte bønner, køl dem ned og hak dem groft i en foodprocessor. Hak løgene i foodprocessoren. Saml alle ingredienserne inkl. de hakkede bønner og løg i en røremaskinen, og rør farsen glat og smidig.
Steg frikadellerne i olie i et par minutter på hver side, til de er har fået stegeskorpe. Du kan evt. bage dem færdigt i ovnen. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
528 kJ
Kulhydrater
14,5 gram
Proteiner
8,2 gram
Fedtstof
3,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter