Grisefrikadeller med hvide bønner
Billede
![Grisefrikadeller med hvide bønner](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-08/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC5739-1.jpg?itok=A4HZAzmh)
Grisefrikadeller med hvide bønner
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
10.10
Portioner
20
Dagen før
Ingredienser
Gris, hakket
350 g
Æg
120 g
Hvedemel
120 g
Hvide bønner, tørrede
175 g
Havregryn
120 g
Muskatnød, revet
10 g
Mandelmælk
4 dl
Løg
300 g
Salt & Peber
Olie
Sådan gør du
Udblød bønnerne i rigeligt vand natten over.
Kog de udblødte bønner, køl dem ned og hak dem groft i en foodprocessor. Hak løgene i foodprocessoren. Saml alle ingredienserne inkl. de hakkede bønner og løg i en røremaskinen, og rør farsen glat og smidig.
Steg frikadellerne i olie i et par minutter på hver side, til de er har fået stegeskorpe. Du kan evt. bage dem færdigt i ovnen. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
528 kJ
Kulhydrater
14,5 gram
Proteiner
8,2 gram
Fedtstof
3,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter