Grove burgerboller bagt som hveder

Billede
Grove burgerboller bagt som hveder

Grove burgerboller bagt som hveder

Det er nemt at bage sine egne burgerboller og resultatet taler for sig selv. Her er burgerbollerne endda lavet med lidt fuldkornshvedemel, der giver en skøn smag og en mere grov bolle.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.20

Ingredienser

Vand
3,5 dl
Gær
15 g
Hvedemel
600 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Sukker
55 g
Æg
2 stk
Salt
10 g (1½ tsk)
Smør
90 g

Sådan gør du

Rør vand og gær sammen, tilsæt mel sukker, salt og æg og ælt dejen grundigt sammen, det tager ca 6 minutter på røremaskinen.



Tilsæt så smørret i små stykker og ælt til dejen er blank og slipper siderne af røreskålen.

Sæt skålen med dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur, dæk skålen til, og lad dejen hvile i en times tid – eller sæt den i køleskabet natten over. Nu er den klar til brug og kan formes til burgerboller, placer dem med 2 cm mellemrum.



Når du har formet dejen skal den hæve igen- til de liger rør hinanden.



Pensel med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.116 kJ
Kulhydrater
42,7 gram
Proteiner
6,2 gram
Fedtstof
7,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter