Grove burgerboller bagt som hveder
Billede
![Grove burgerboller bagt som hveder](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-09/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6511.jpg?itok=3Tla8vc1)
Grove burgerboller bagt som hveder
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
6.20
Ingredienser
Vand
3,5 dl
Gær
15 g
Hvedemel
600 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Sukker
55 g
Æg
2 stk
Salt
10 g (1½ tsk)
Smør
90 g
Sådan gør du
Rør vand og gær sammen, tilsæt mel sukker, salt og æg og ælt dejen grundigt sammen, det tager ca 6 minutter på røremaskinen.
Tilsæt så smørret i små stykker og ælt til dejen er blank og slipper siderne af røreskålen.
Sæt skålen med dejen på køkkenbordet ved stuetemperatur, dæk skålen til, og lad dejen hvile i en times tid – eller sæt den i køleskabet natten over. Nu er den klar til brug og kan formes til burgerboller, placer dem med 2 cm mellemrum.
Når du har formet dejen skal den hæve igen- til de liger rør hinanden.
Pensel med sammenpisket æg og bag bollerne ved 200 grader i ca. 12 minutter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
1.116 kJ
Kulhydrater
42,7 gram
Proteiner
6,2 gram
Fedtstof
7,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter