Gulerodsboller med havre og ost

Billede
Gulerodsboller med havre og ost

Gulerodsboller med havre og ost

Gulerodsbollerne kan både spises til morgen og som mellemmåltid. Opskriften kan suppleres med frø og kerner, og grøntsagerne kan variere efter årstiden - brug fx græskar, squash, æble eller rødbede.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
8.90
Portioner
20

Ingredienser (ca. 20 stk)

Gær
25 g
Vand
4,5 dl
Sødmælk
4,5 dl
Sukker
2 spsk
Kardemomme, stødt  
1 tsk
Æg
1 stk
Rapsolie
1 dl
Gulerod, revet fint
225 g
Hvedemel
750 g
Ølandshvedemel, fuldkorn
150 g
Havregryn
300 g
Salt
Vesterhavsost, revet groft
375 g

Sådan gør du

Opløs gæren i lunkent vand og sødmælk sammen med sukker, kardemomme, æg og rapsolie. Tilsæt gulerod og derefter havregryn, hvedemel og ølandshvede lidt ad gangen, tilsæt derefter salt mens dejen æltes. Brug en røremaskine, og ælt i ca. 15 minutter, eller rør dejen i hånden i et stort kar. Ved håndkraft kan du med fordel ælte den samlede dej ved at folde den henover sig selv 6-8 gange, gentag processen 4-6 gange med 30 minutters mellemrum - dejen vil få mulighed for at udvikle sit elastiske glutennetværk og blive smidig og glat som kørt på en røremaskine. 

Smør en stor beholder med rapsolie, og opbevar dejen med låg til dagen efter.

En time før bagning, tag så dejen ud fra køl, vend den ud på et meldrysset bord, skær ud som boller, og drys revet ost på toppen. Bag bollerne i 20-25 minutter ved 180 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
1.053 kJ
Kulhydrater
30,7 gram
Proteiner
9,4 gram
Fedtstof
9,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter