Gulerodsboller med havre og ost
Gulerodsboller med havre og ost
Dagen før
Ingredienser (ca. 20 stk)
Sådan gør du
Opløs gæren i lunkent vand og sødmælk sammen med sukker, kardemomme, æg og rapsolie. Tilsæt gulerod og derefter havregryn, hvedemel og ølandshvede lidt ad gangen, tilsæt derefter salt mens dejen æltes. Brug en røremaskine, og ælt i ca. 15 minutter, eller rør dejen i hånden i et stort kar. Ved håndkraft kan du med fordel ælte den samlede dej ved at folde den henover sig selv 6-8 gange, gentag processen 4-6 gange med 30 minutters mellemrum - dejen vil få mulighed for at udvikle sit elastiske glutennetværk og blive smidig og glat som kørt på en røremaskine.
Smør en stor beholder med rapsolie, og opbevar dejen med låg til dagen efter.
En time før bagning, tag så dejen ud fra køl, vend den ud på et meldrysset bord, skær ud som boller, og drys revet ost på toppen. Bag bollerne i 20-25 minutter ved 180 grader, til de er gyldne og gennembagte.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter