Hindbærsnegle med gryn
![Hindbærsnegle med gryn](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-02/Meyers-K%C3%B8benhavns%20Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC7017.jpg?itok=NStDp0C0)
Hindbærsnegle med gryn
Dagen før
Ingredienser
Dej med gryn
Hindbærkompot
Topping
Sådan gør du
Dej med gryn (laves dagen før)
Opløs gæren i lunkent vand og sødmælk sammen med sukker, kardemomme, æg og rapsolie. Tilsæt derefter havregryn, hvedemel og ølandshvede lidt ad gangen og derefter saltet, mens dejen æltes. Brug en røremaskine, og ælt i ca. 15 minutter. Alternativt rør så dejen i hånden i et stort kar. Ved håndkraft kan du med fordel ælte dejen ved at folde den henover sig selv 6-8 gange i karret, gentag processen 4-6 gange med 30 minutters mellemrum. På den måde vil dejen få mulighed for at udvikle sit elastiske glutennetværk og blive smidig og glat, som i en røremaskine.
Opbevar dejen i en stor beholder smurt med rapsolie og med låg til dagen efter.
Hindbærkompot
Kog hindbær og sukker op i en gryde ved middel varme, og lad det simre i 5-10 minutter. Tag kompotten af varmen, og lad den sætte sig på køl.
Bagning
Tag dejen ud fra køl gerne en time før bagning. Vend den ud på et meldrysset bord, og del den i stykker på størrelse med en håndbold. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, smør overfladen med et tyndt lag hindbærkompot, og rul dejen til en lang pølse på den længeste led. Skær skiver à ca. 2 cm, så du får det, der ligner snegle. Læg dem på bageplader med bagepapir på, pensl toppen med en blanding af æg og vand, og drys med rørsukker blandet med kardemomme.
Lad sneglene hæve i 45-60 minutter, og bag dem ved 180 grader i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og gennembagte.
Lad sneglene hvile i 10-15 minutter, inden de serveres.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter