Hjemmebagt rugbrød uden kerner

Hjemmebagt rugbrød uden kerner
Ingredienser
12 boller eller 2 brød
Sådan gør du
Lun vand og kærnemælk op, til det er håndvarmt (ca. 30 grader). Opløs gær og sirup heri.
Vej alle tørre ingredienser af, og vend det hele sammen i en røreskål.
Ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter ved lav hastighed på røremaskine, med håndmikser eller i hånden med en røreske.
Hæld dejen i en rugbrødsform smurt med olie.
Lad rugbrødet hæve på køkkenbordet, til det er hævet op og 5-8 små huller kommer til syne i overfladen. Det tager 2-3 timer.
Bag rugbrødet ved 220 grader i 10 minutter. Sænk så temperaturen til 180 grader, og bag brødet færdigt i 40-50 minutter.
Hvis brødet føles tungt, når du tager det ud af formen, kan du give det 10 minutter mere.
Køl brødet af på en rist.
Bag gerne brødet dagen før, du skal bruge det, så brødet kan nå at sætte sig, og bliver lettere at skære i skiver.
TIP
Hvis du rører dejen i hånden, behøver du ikke at røre konstant i 5 min., men kan gå til og fra. Brug da 10 minutter på processen.
Pak evt. det lune brød ind i madfilm eller i en frysepose for at holde på fugt og opnå en blød skorpe.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter