Hvedeboller med abrikos og græskarkerner

Billede
Hvedeboller med abrikos og græskarkerner

Hvedeboller med abrikos og græskarkerner

Hvedeboller som disse har en høj hydrering, hvilket vil sige, at mængden er vand er tæt på at være lig med mængden af mel. Det giver en saftig og sej bolle, der nemt kan varmes op igen uden at blive tørre og kedelige.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
3.90
Portioner
20

Ingredienser (ca. 20 stk)

Vand, koldt
1,1 liter
Gær
25 g
Sukker
30 g
Hvedemel
1200 g
Salt
30 g
Havregryn, grovvalsede
120 g
Abrikoser, tørrede, i tern
100 g
Græskarkerner
100 g

Sådan gør du

Bland vand, gær, sukker, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en røremaskine.



Ælt dejen, til den har samlet sig omkring dejkrogen og slipper røreskålens sider. Tilføj tørret abrikos, græskarkærner og havregryn og ælt det sammen ved laveste hastighed, indtil fyldet er jævnt fordelt.



Lad dejen hæve i røreskålen eller sæt dejen på køl natten over.



Varm ovnen op til 250°. Drys et tyndt lag mel på køkkenbordet, og vend forsigtigt dejen ud på bordet. Drys et tyndt lag mel på toppen af dejen.



Hak dejen ud i passende stykker, undlad at rulle og trykke på den så mister den luften. Flyt dem til en bageplade med bagepapir.



Sæt straks bollerne i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. De skal være gyldne på toppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
902 kJ
Kulhydrater
39,0 gram
Proteiner
6,6 gram
Fedtstof
2,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter