Hvedeboller med æble og fennikel

Billede
Hvedeboller med æble og fennikel

Hvedeboller med æble og fennikel

Udover at frugter og grøntsager giver en dejlig og anderledes smag i brød, boller og andet bagværk, sørger de også får at give dejen en masse fugt. På den måde får du nemmere et skønt og saftigt resultat.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Morgenmad
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.10
Portioner
20

Ingredienser (ca. 20 stk)

Vand, koldt
1,1 liter
Gær
25 g
Sukker
30 g
Hvedemel
1160 g
Fuldkornshvedemel
240 g
Salt
30 g
Havregryn, grovvalsede
120 g
Æbler, skåret i små tern
100 g
Fennikel, i tern
100 g

Sådan gør du

Bland vand, gær, sukker, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en røremaskine.



Ælt dejen, til den har samlet sig omkring dejkrogen og slipper røreskålens sider. Tilføj æble, fennikel og havregryn og ælt det sammen ved laveste hastighed, indtil fyldet er jævnt fordelt.



Lad dejen hæve i røreskålen eller sæt dejen på køl natten over.



Opvarm ovnen til 250°. Drys et tyndt lag mel på køkkenbordet, og vend forsigtigt dejen ud på bordet. Drys et tyndt lag mel på toppen af dejen.



Hak dejen ud i passende stykker, undlad at rulle og trykke på den så mister den luften. Flyt dem til en bageplade med bagepapir.



Sæt straks bollerne i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. De skal være gyldne på toppen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
795 kJ
Kulhydrater
37,2 gram
Proteiner
5,6 gram
Fedtstof
1,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter