Kartoffel-ærtesuppe med bacon

Billede
Kartoffel-ærtesuppe med bacon

Kartoffel-ærtesuppe med bacon

En flot grøn version af kartoffelsuppe, hvor børnene i sommersæsonen kan bælge friske ærter til topping, mens selve suppen kan laves med frosne ærter.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Klimatal
10.60
Portioner
10

Ingredienser

Kartoffel-ærtesuppe

Olie
½ dl
Løg, grofthakket
1 stk
Kartofler, skrællede, i tern
5 store
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Ærter
400 g
Fløde
1 dl
Æbleeddike
2 spsk
Salt & Peber

Topping

Olie
½ dl
Bacon, i tern
100 g
Ærter
200 g

Sådan gør du

Kartoffel-ærtesuppe

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, uden det tager farve.
Kom kartofler og grønsagsbouillon eller vand i gryden. Kog ved svag varme under låg i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre. Kom de grønne ærter i og kog et par minutter mere.
Tilsæt fløde, og stavblend suppen til den er flot grøn og ensartet i konsistens.
Smag til med eddike, salt og peber. Kog suppen op til kogepunktet inden servering.
 

Topping

Rist bacon i olie på en pande ved middel varme i 8-10 minutter, til det er sprødt og gyldent. Dryp den stegte bacon af på et stykke papir.
Servér suppen med stegt bacon og ærter som topping og evt. med friskbagt brød til.
Lad børnene selv bælge de friske ærter til suppen, når der er sæson for grønne ærter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
334 kJ
Kulhydrater
4,6 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
5,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter