Kartoffel-ærtesuppe med bacon
Billede

Kartoffel-ærtesuppe med bacon
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Klimatal
10.60
Portioner
10
Ingredienser
Kartoffel-ærtesuppe
Olie
½ dl
Løg, grofthakket
1 stk
Kartofler, skrællede, i tern
5 store
Grøntsagsbouillon
1,5 liter
Ærter
400 g
Fløde
1 dl
Æbleeddike
2 spsk
Salt & Peber
Topping
Olie
½ dl
Bacon, i tern
100 g
Ærter
200 g
Sådan gør du
Kartoffel-ærtesuppe
Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, uden det tager farve.
Kom kartofler og grønsagsbouillon eller vand i gryden. Kog ved svag varme under låg i ca. 30 minutter, til kartoflerne er møre. Kom de grønne ærter i og kog et par minutter mere.
Tilsæt fløde, og stavblend suppen til den er flot grøn og ensartet i konsistens.
Smag til med eddike, salt og peber. Kog suppen op til kogepunktet inden servering.
Topping
Rist bacon i olie på en pande ved middel varme i 8-10 minutter, til det er sprødt og gyldent. Dryp den stegte bacon af på et stykke papir.
Servér suppen med stegt bacon og ærter som topping og evt. med friskbagt brød til.
Lad børnene selv bælge de friske ærter til suppen, når der er sæson for grønne ærter.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
334 kJ
Kulhydrater
4,6 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
5,5 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter