Kartoffelsnack med timian og løg

Billede
Kartoffelsnack med timian og løg

Kartoffelsnack med timian og løg

En mættende og mild kartoffelsnack, der er inspireret af en kartoffelrösti. Opskriften kan varieres med andre revne rodfrugter som erstatning til kartoflen. Brug den som et lunt mellemmåltid sammen med en dip, eller som tilbehør til en varm ret.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.30
Portioner
20

Ingredienser

Kartofler, hele
1,6 kg
Løg
500 g
Hvedemel
200 g
Æg
8 stk
Hvidløg, revet
6 g
Timian, frisk, hakket
15 g
Vesterhavsost, revet groft
300 g
Olivenolie
Salt

Sådan gør du

Riv kartoflerne og løg på en foodprocesser. Rør hvedemel, æg og hvidløg i massen, og smag til med timian, salt og peber.



Form massen til kugler på størrelse à en lille håndfuld (ca. 100 gram), og placér dem på en bageplade med bagepapir, og pres dem flade med hånden til ca. 0,5-1 cm tykkelse. Drys til sidst vesterhavsost, olivenolie og salt på toppen.



Bag ved 220 grader i ca. 12-15 minuter, til de er sprøde og gyldne på overfladen. Tag kartoffelsnacken ud af ovnen, vend dem om, drys med lidt olivenolie, og bag dem videre på den anden side i ca. 7-8 minuter, til de er gyldne og sprøde på den anden side.

Servér kartoffelsnacken lun og supplér evt. med grøn urtemayonnaise og friske tomater.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
552 kJ
Kulhydrater
14,3 gram
Proteiner
6,8 gram
Fedtstof
4,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter