Kartoffelsnack med timian og løg
Billede

Kartoffelsnack med timian og løg
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
6.30
Portioner
20
Ingredienser
Kartofler, hele
1,6 kg
Løg
500 g
Hvedemel
200 g
Æg
8 stk
Hvidløg, revet
6 g
Timian, frisk, hakket
15 g
Vesterhavsost, revet groft
300 g
Olivenolie
Salt
Sådan gør du
Riv kartoflerne og løg på en foodprocesser. Rør hvedemel, æg og hvidløg i massen, og smag til med timian, salt og peber.
Form massen til kugler på størrelse à en lille håndfuld (ca. 100 gram), og placér dem på en bageplade med bagepapir, og pres dem flade med hånden til ca. 0,5-1 cm tykkelse. Drys til sidst vesterhavsost, olivenolie og salt på toppen.
Bag ved 220 grader i ca. 12-15 minuter, til de er sprøde og gyldne på overfladen. Tag kartoffelsnacken ud af ovnen, vend dem om, drys med lidt olivenolie, og bag dem videre på den anden side i ca. 7-8 minuter, til de er gyldne og sprøde på den anden side.
Servér kartoffelsnacken lun og supplér evt. med grøn urtemayonnaise og friske tomater.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
552 kJ
Kulhydrater
14,3 gram
Proteiner
6,8 gram
Fedtstof
4,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter