Kikærtefocaccia med za'atar og tomater

Billede
Kikærtefoccacia med za'atar og tomater

Kikærtefocaccia med za'atar og tomater

I denne foccacia suppleres hvededejen med kikærtemel, der giver den en let ærtesmag. Fyldet af sorte kikærter bliver bagt let sprøde sammen med soltørrede tomater og den aromatiske krydderiblanding za’atar.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter
Klimatal
4.70
Portioner
20

Ingredienser (1 fad)

Sorte kikærter, tørrede
125 g
Gær
10 g
Vand
4 dl
Hvedemel
450 g
Kikærtemel
125 g
Salt
10 g (2 tsk)
Olivenolie
45 g (½ dl)
Za'atar, krydderiblanding
30 g

Sådan gør du

Hæld vandet fra de udblødte kikærter.

Opløs gæren i vandet i en røreskål, og tilføj både hvede- og kikærtemel samt salt og olie. Ælt dejen, indtil den virker elastisk, og overfladener skinnende – på røremaskine tager det ca. 10 minutter – lidt længere, hvis du ælter i hånden, og den skal virkelig ha’ tæsk.

Ælt til sidst ¾ af de udblødte kikærter og grofthakkede soltørrede tomater godt ind i dejen. Smør et stort ovnfast fad med olie, og tryk dejen godt ud i fadet.

Giv dejen nogle gode skvæt olivenolie sammen med de sidste kikærter, og arbejd olien godt ud over og ned i dejen, som gerne må få et par bløde tryk, så kikærterne sætter sig i dejen, og overfladen får de karakteristiske ujævne focacialook.

Drys za’atar ud over brødet, og bag det ved 180° i 30-35 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Lad det hvile i 15 minutter, inden du skærer i det.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
896 kJ
Kulhydrater
33,3 gram
Proteiner
7,7 gram
Fedtstof
4,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter