Kikærtefocaccia med za'atar og tomater

Kikærtefocaccia med za'atar og tomater
Dagen før
Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand natten over.
Ingredienser (1 fad)
Sådan gør du
Hæld vandet fra de udblødte kikærter.
Opløs gæren i vandet i en røreskål, og tilføj både hvede- og kikærtemel samt salt og olie. Ælt dejen, indtil den virker elastisk, og overfladener skinnende – på røremaskine tager det ca. 10 minutter – lidt længere, hvis du ælter i hånden, og den skal virkelig ha’ tæsk.
Ælt til sidst ¾ af de udblødte kikærter og grofthakkede soltørrede tomater godt ind i dejen. Smør et stort ovnfast fad med olie, og tryk dejen godt ud i fadet.
Giv dejen nogle gode skvæt olivenolie sammen med de sidste kikærter, og arbejd olien godt ud over og ned i dejen, som gerne må få et par bløde tryk, så kikærterne sætter sig i dejen, og overfladen får de karakteristiske ujævne focacialook.
Drys za’atar ud over brødet, og bag det ved 180° i 30-35 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Lad det hvile i 15 minutter, inden du skærer i det.
TIP
Za'atar fås i specialbutikker og grønthandlere med varer fra Mellemøsten.
I stedet for sorte kikærter, kan du også bruge almindelige kikærter, ligesom fyldet i det hele taget kan varieres.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter