Kold grød med sæsonens topping

Billede
Kold grød med sæsonens topping

Kold grød med sæsonens topping

Denne grød er nem at gøre klar og have stående i køleskabet natten over. Topping kan varieres efter sæson. Rabarberkompot om foråret, friske bær om sommeren og kompot af æbler eller blomme efterår og vinter.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Nødder
Klimatal
6.80
Portioner
10

Ingredienser

Kold grød

Havregryn, finvalsede
250 g
Æblemost
½ liter
Citron, presset saft
½
Yoghurt naturel
2 dl
Æbler, groftrevet
2 stk
Kanel, stødt 
1 knsp
Kardemomme, stødt  
1 knsp

Topping

Mynte
2 stilke
Sukker
1 spsk
Hasselnødder, hakkede
25 g
Friske bær
100 g

Sådan gør du

Kold grød

Bland havregryn, æblemost, citronsaft, yoghurt og æbler med krydderier i en skål.
Stil blandingen i køleskabet i 2-3 timer eller til dagen efter.

Topping

Hak eller blend mynteblade sammen med sukkeret, så det bliver grønt og duftende.
Servér grøden i små skåle eller glas med topping. Servér de forskellige toppings i små skåle, og lad børnene selv dekorere deres grød med bær, nødder og myntesukker.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
520 kJ
Kulhydrater
20,0 gram
Proteiner
3,5 gram
Fedtstof
2,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter