Kyllingekødsovs med røde linser og pasta

Billede
Kyllingekødsovs med røde linser

Kyllingekødsovs med røde linser og pasta

I denne kødsovs er oksekødet skiftet ud med kylling, røde linser og ekstra grøntsager. Servér kødsovsen med pasta, som fyld i en lasagne, eller i et fad med kartoffelmos som låg. Lav en stor portion til fryseren, så er der nem mad til flere dage.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Æg
Klimatal
4.60
Portioner
10

Ingredienser

Kødsovs

Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, hakket
2 fed
Gulerødder, revede
2 stk
Kylling, hakket
200 g
Oregano, tørret
1 spsk
Timian, tørret
1 spsk
Tomatpuré
4 spsk
Hakkede tomater
800 g
Røde linser
100 g
Vand
4 dl
Sukker
1 spsk
Salt & Peber

Tilbehør

Pasta
200 g
Parmesan, revet

Sådan gør du


Steg løg i olie i en gryde til de er gyldne. Tilsæt kylling og steg videre ved høj varme.
Tilsæt hvidløg, gulerødder, oregano og timian. Lad grøntsagerne stege igennem, og tilsæt så tomatpuré, hakket tomat, linser og vand.
Lad retten simre i minimum 30 minutter – gerne mere – indtil retten er kogt lidt ind og grøntsagerne er møre. Justér saucen med ekstra vand, hvis den er for tyk.
Smag til med sukker, salt og peber.
Kog pasta efter anvisning på pakken.

Servér pasta med kødsovs, evt. med revet parmesan på toppen. 

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
467 kJ
Kulhydrater
11,8 gram
Proteiner
6,3 gram
Fedtstof
4,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter