Lammefrikassé med kartofler, gulerod og selleri

Billede
Lammefrikassé

Lammefrikassé med kartofler, gulerod og selleri

Lammefrikassé er en klassisk dansk hyggeret. Frikasséen kan variere på mange måder. Om foråret eller om vinteren kan man nyde godt af de grøntsager, som netop er i sæson i denne årstid og derved gøre retten ekstra smagsrig og sæsonbaseret.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
70.00
Portioner
20

Ingredienser

Hønsebouillon
6 dl
Fløde 38%
1,5 dl
Æblemost
6 dl
Lammebov, i tern
1100 g
Kartofler, i grove tern
1200 g
Gulerødder, i skiver
800 g
Selleri, i tern
400 g
Eddike
Salt & Peber
Persille, hakket
12 g

Sådan gør du

Hæld hønsebouillon, fløde og æblemost i en gryde, og lad det koge op. Kom kødet med i gryden, og lad det simre ved svag varme i ca. 30 minutter. Fjern det skum, der danner sig på overfladen.

Kom kartoflerne, gulerødderne og sellerien i gryden med kød og sauce, og lad det koge i 25-30 minutter til det hele er mørt. Smag til med salt og peber og evt. lidt eddike.

Servér persille som drys.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
642 kJ
Kulhydrater
11,0 gram
Proteiner
5,7 gram
Fedtstof
9,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Lammefrikassé med perlebyg og persille

Lammefrikassé med kartofler, gulerod og selleri samt kogte perlebyg og persille

Indeholder
Mælk, Gluten