Madbrød med courgette, tomat og rosmarin

Madbrød med courgette, tomat og rosmarin
Dagen før
Sæt dejen over dagen før, hvis du vil koldhæve den.
Ingredienser (1 fad)
Sådan gør du
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen, og ælt i 10 minutter på røremaskine, indtil dejen slipper siderne. Læg dejen i en bøtte, og hæv 2-3 timer på køkkenbordet eller 12 – 24 timer på køl.
Vend dejen ud i en olieret bradepande eller gastrobakke med bagepapir. Tryk dejen flad med olierede hænder.
Prik tomater, courgetter og rosmarin ned i dejen, og fordel olivenolien over dejen. Bag brødet i en opvarmet ovn ved 200 grader til det bliver gyldent og er gennembagt.
Idéer til fyld hvis du vil variere det:
Squash, feta og salvie:
Grønne eller gule squash skæres i tynde skiver og trykkes ned i dejen sammen med friske salviebalde og tern af fetaost. Brødet dryppes eller pensles med god olivenolie og bages.
Løg, tomat og oliven:
Strimler af løg og en god sjat olivenolie fordeles på bagepapiret og dejen trykkes ned ovenpå. På toppen af dejen trykkes skiver af frisk tomat og udstenede oliven i og lidt ekstra olivenolie dryppes ud over brødet inden det bages.
Karamelliserede løg i bundet af madbrødet med topping af rygeostcreme, radiser og agurk:
Strimler af løg og en god sjat olivenolie fordeles på bagepapiret og dejen trykkes ned ovenpå så den flyder fornemt ud. Bag brødet til det er gyldent og gennembagt. Lige dele rygeost og creme fraiche piskes sammen og smages til med salt og peber. Agurk og radise skæres i strimler, hele eller halve skiver eller tern. Lad børnene pynte madbrødet med rygeostcremen og agurkerne og radiser som topping til løgbrødet.
Karamelliserede løg i bundet af madbrødet med topping af ærtemos, stegte grønne asparges og syltede rødløg:
Strimler af løg og en god sjat olivenolie fordeles på bagepapiret og dejen trykkes ned ovenpå så den flyder fornemt ud. Bag brødet til det er gyldent og gennembagt. Lav en ærtemos som topping. Knæk bunden af grønne asparges, skær i mundrette stykker og steg dem møre på pande. Sylt strimler af rødløg og lad børnene pynte madbrødet med ærtemos, stegte asparges og syltede rødløg.
Ungarsk udgave med kogte kartofler og rosmarin:
Kogte eller bagte kartofler, gerne fra dagen før, trykkes ned i dejen sammen med friskplukket rosmarin, olivenolie dryppes over toppen af brødet og drysses evt. med lidt havsalt. Bages til det er gyldent og gennembagt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter