Madbrød med græskar, grønkål og valnødder

Billede
Madbrød med græskar, grønkål og valnødder

Madbrød med græskar, grønkål og valnødder

Et saftigt madbrød er et fantastisk tilbehør og kan varieres på mange måder. Det er en god løsning til at få brugt de sidste rester i grøntsagsskuffen.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.60
Portioner
20

Ingredienser (1 brød)

Vand, koldt
4 dl
Gær
10 g
Salt
10 g
Hvedemel
400 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Græskar, i strimler
200 g
Grønkål, hakket groft
100 g
Valnødder
100 g
Olivenolie
50 g

Sådan gør du

Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen, og ælt i 10 minutter på røremaskine, indtil dejen slipper siderne. Læg dejen i en bøtte, og hæv 2-3 timer på køkkenbordet eller 12 – 24 timer på køl.

Vend dejen ud i en olieret bradepande eller gastrobakke med bagepapir. Tryk dejen flad med olierede hænder.

Prik det valgte fyld ned i dejen, og fordel olivenolien over dejen. Bag brødet i en opvarmet ovn ved 200 grader til det bliver gyldent og er gennembagt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
904 kJ
Kulhydrater
26,7 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
9,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter