Madbrød med græskar, grønkål og valnødder
Billede

Madbrød med græskar, grønkål og valnødder
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Nødder
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
3.60
Portioner
20
Ingredienser (1 brød)
Vand, koldt
4 dl
Gær
10 g
Salt
10 g
Hvedemel
400 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Græskar, i strimler
200 g
Grønkål, hakket groft
100 g
Valnødder
100 g
Olivenolie
50 g
Sådan gør du
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt sammen, og ælt i 10 minutter på røremaskine, indtil dejen slipper siderne. Læg dejen i en bøtte, og hæv 2-3 timer på køkkenbordet eller 12 – 24 timer på køl.
Vend dejen ud i en olieret bradepande eller gastrobakke med bagepapir. Tryk dejen flad med olierede hænder.
Prik det valgte fyld ned i dejen, og fordel olivenolien over dejen. Bag brødet i en opvarmet ovn ved 200 grader til det bliver gyldent og er gennembagt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
904 kJ
Kulhydrater
26,7 gram
Proteiner
5,3 gram
Fedtstof
9,1 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter