Mørksej med indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler
Billede

Mørksej med indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Nødder
Klimatal
9.80
Portioner
10
TIP
Mørksej kan erstattes af lange, kuller, kulmule eller torsk.
Ingredienser
Mørksej med indiske krydderier
Olie
½ dl
Løg, grofthakket
1 stk
Garam masala
1 spsk
Gurkemeje
1 tsk
Kartofler, skrællede, i tern
500 g
Fløde 38%
1 dl
Grøntsagsbouillon eller vand
3 ½ dl
Mandler, finthakkede
50 g
Abrikoser, tørrede, i tern
50 g
Mørksej, i fileter
400 g
Salt & Peber
Råkost af hvidkål og æbler
Hvidkål, fintsnittet
200 g
Æbler, groftrevet
2 stk
Æbleeddike
2 spsk
Olivenolie
½ dl
Sukker
1 spsk
Salt & Peber
Sådan gør du
Mørksej med indiske krydderier
Steg løg, garam masala og gurkemeje i olie i en gryde i ca. 4-5 minutter.
Tilsæt kartofler, fløde og grøntsagsbouillon/vand, til det dækker kartoflerne.
Kog ved svag varme under låg i ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt mandler og abrikoser, og kog videre et par minutter, til saucen har en cremet konsistens.
Kom fiskestykker i passende størrelse i et smurt, ovnfast fad, og fordel saucen over fisken.
Bag i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter, til fisken er mør.
Råkost af hvidkål og æbler
Vend kålen med æbler, æbleeddike, olivenolie og sukker. Kram kålen lidt så den falder lidt sammen. Smag til med salt og peber.
Servér den let afkølede mørksej med råkost til.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
528 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
7,9 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter