Mørksej med indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler

Billede
Mørksej med indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler

Mørksej med indiske krydderier og råkost af hvidkål og æbler

Mørksej er i familie med torsken, men er ofte billigere. I denne ret bliver den tilberedt sammen med kartofler i en dejlig cremet sauce med varme, indiske krydderier.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Nødder
Klimatal
9.80
Portioner
10

TIP

Mørksej kan erstattes af lange, kuller, kulmule eller torsk.

Ingredienser

Mørksej med indiske krydderier

Olie
½ dl
Løg, grofthakket
1 stk
Garam masala
1 spsk
Gurkemeje
1 tsk
Kartofler, skrællede, i tern
500 g
Fløde 38%
1 dl
Grøntsagsbouillon eller vand
3 ½ dl
Mandler, finthakkede
50 g
Abrikoser, tørrede, i tern
50 g
Mørksej, i fileter
400 g
Salt & Peber

Råkost af hvidkål og æbler

Hvidkål, fintsnittet
200 g
Æbler, groftrevet
2 stk
Æbleeddike
2 spsk
Olivenolie
½ dl
Sukker
1 spsk
Salt & Peber

Sådan gør du

Mørksej med indiske krydderier

Steg løg, garam masala og gurkemeje i olie i en gryde i ca. 4-5 minutter.
Tilsæt kartofler, fløde og grøntsagsbouillon/vand, til det dækker kartoflerne.
Kog ved svag varme under låg i ca. 20 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt mandler og abrikoser, og kog videre et par minutter, til saucen har en cremet konsistens.

Kom fiskestykker i passende størrelse i et smurt, ovnfast fad, og fordel saucen over fisken.
Bag i ovnen ved 185 grader i ca. 15 minutter, til fisken er mør.

Råkost af hvidkål og æbler

Vend kålen med æbler, æbleeddike, olivenolie og sukker. Kram kålen lidt så den falder lidt sammen. Smag til med salt og peber.

Servér den let afkølede mørksej med råkost til.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
528 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
7,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter