Nemt hvedebrød

Billede
Nemt hvedebrød

Nemt hvedebrød

Denne dej er ultranem at lave, og giver velsmagende brød og boller hver gang. Den kan røres i hånden, sættes over på dagen eller hæve natten over på køl eller på køkkenbordet.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Klimatal
3.10
Portioner
10

Ingredienser

12 boller eller 2 brød

Gær
10 g
Vand, koldt
4 dl
Hvedemel
400 g
Fuldkornshvedemel
100 g
Olie
2 spsk
Salt
2 tsk

Sådan gør du

Dag 1

Opløs gæren i vandet i en skål, og rør de to slags mel i med en grydeske.
Tilsæt olie og salt, og rør dejen i et par minutter til den er samlet.
Dæk skålen med dej til, og lad den hvile på bordet. Rør dejen igennem efter ca. 1 time og 2 timer.
Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køl eller på køkkenbordet natten over.

Dag 2

Tænd ovnen på 250 grader. Lad pladerne varme op i ovnen.
Drys hvedemel på bordet og vend forsigtigt dejen ud af skålen. Drys mel på oversiden af dejen og hak 12 boller ud med en dejspatel eller skær igennem dejen med en bredbladet kniv.
Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Tag den varme bageplade ud af ovnen og flyt bagepapiret over på den varme plade.
Sæt bollerne i den meget varme ovn, og skru ned på 220 grader. Bag bollerne i 12-14 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
Hvis du ønsker en blødere skorpe, kan bollerne pakkes i poser imens de er lune.

Dejen kan også deles på langs til to brød. Brødene skal så bage i lidt længere tid; ca. 20 minutter.

TIP

Varier fuldkornsmelet med rug-, spelt- eller grahamsmel, men husk altid at fuldkornsmel kun må være en fjerdedel af melmængden. Ellers bliver bollerne tunge.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
880 kJ
Kulhydrater
37,0 gram
Proteiner
5,1 gram
Fedtstof
3,8 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter