Nemt hvedebrød

Nemt hvedebrød
Ingredienser
12 boller eller 2 brød
Sådan gør du
Dag 1
Opløs gæren i vandet i en skål, og rør de to slags mel i med en grydeske.
Tilsæt olie og salt, og rør dejen i et par minutter til den er samlet.
Dæk skålen med dej til, og lad den hvile på bordet. Rør dejen igennem efter ca. 1 time og 2 timer.
Dæk skålen til, og lad dejen hæve på køl eller på køkkenbordet natten over.
Dag 2
Tænd ovnen på 250 grader. Lad pladerne varme op i ovnen.
Drys hvedemel på bordet og vend forsigtigt dejen ud af skålen. Drys mel på oversiden af dejen og hak 12 boller ud med en dejspatel eller skær igennem dejen med en bredbladet kniv.
Sæt bollerne på et stykke bagepapir. Tag den varme bageplade ud af ovnen og flyt bagepapiret over på den varme plade.
Sæt bollerne i den meget varme ovn, og skru ned på 220 grader. Bag bollerne i 12-14 minutter, til de er sprøde og gennembagte.
Hvis du ønsker en blødere skorpe, kan bollerne pakkes i poser imens de er lune.
Dejen kan også deles på langs til to brød. Brødene skal så bage i lidt længere tid; ca. 20 minutter.
TIP
Varier fuldkornsmelet med rug-, spelt- eller grahamsmel, men husk altid at fuldkornsmel kun må være en fjerdedel af melmængden. Ellers bliver bollerne tunge.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter