Nordafrikansk lammegryde med kikærter, glaskål og spidskål

Billede
Nordafrikansk lammegryde med kikærter, glaskål og spidskål
Lam

Nordafrikansk lammegryde med kikærter, glaskål og spidskål

Denne lammegryde er fyldt med varme krydderier, som dufter dejligt, når den tilberedes. Er du bekymret for, at det bliver for stærkt til børnene, så tilsæt krydderierne lidt efter lidt, og smag til undervejs.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
149.20
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
400 g
Lammekød, skært, i grove tern
1200 g
Løg, finthakket
300 g (3 stk)
Hvidløg, finthakket  
15 g (3 fed)
Ingefær, revet
7 g
Spidskommen, stødt
12 g (2 spsk)
Smør
20 g
Kanelstang, hel
6 stk
Citron, saft og skal
1 spsk
Glaskål, i tern
250 g
Spidskål, groftsnittet
250 g

Sådan gør du 

Dræn kikærterne for udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand i 30-40 minutter, til de er godt møre. Tjek mørheden ved at smage på en.

Bland lammekød med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen, og brun det i en stor gryde med olie og smør i et par minutter. Krydr med salt og peber, og tilsæt chili, kanelstang og revet citronskal.

Kom vand på, til det lige præcis dækker kødet, og lad det simre 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt. Skum fedtet af med en ske, og kassér det. Tilsæt glaskålen sammen med de hele kikærter, og lad retten koge i yderligere ca. 10 minutter. Tilsæt spidskålen et par minutter inden tilsmagning - spidskålen skal ikke tilberedes så længe. Smag til med salt, peber og citronsaft og evt. chili og lidt honning.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
825 kJ
Kulhydrater
8,1 gram
Proteiner
8,6 gram
Fedtstof
14,1 gram

Opskriften indgår i disse retter

Nordafrikansk lammegryde med kikærter, glaskål og spidskål, serveret med couscous

Nordafrikansk lammegryde med kikærter, glaskål og spidskål, serveret med couscouser

Indeholder
Gluten