Nordafrikansk lammegryde med kikærter, majroer og gulerødder

Billede
Nordafrikansk lammegryde med kikærter, majroer og gulerødder

Nordafrikansk lammegryde med kikærter, majroer og gulerødder

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Forår
Klimatal
138.20
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
400 g
Vand
Lammebov eller -nakke, i grove tern
1200 g
Løg, finthakket
300 g (2 store løg)
Hvidløg, finthakket  
15 g (3 fed)
Ingefær, finthakket
7 g
Spidskommen, stødt
12 g (1 spsk)
Smør
20 g
Olie
20 g (1,5 spsk)
Chiliflager, kan udelades
Kanelstang, hel
6 stk
Citron, skal
2 stk
Majroer, i tern
150 g
Gulerødder, i tern
250 g
Salt & Peber

Sådan gør du

Hæld vandet fra de udblødte kikærter, og kog dem i rigeligt friskt vand i 30-40 minutter, til de er godt møre. Tjek mørheden ved at smage på én.  

Vend lammekød sammen med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen. Brun lammekødet af i smør og olie i en stor gryde. 

Krydr med salt og peber. Tilsæt chili, kanelstang og revet skal af citron. 

Kom vand på, til det dækker kødet, og lad det simre 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt. Skum fedtet af, og kasser det. Tilsæt majroer og gulerødder sammen med de hele kikærter, og lad retten koge i yderligere ca. 15 minutter til grønsagerne er møre. Smag til med salt, peber, citronsaft, chili og sukker.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
856 kJ
Kulhydrater
10,8 gram
Proteiner
13,0 gram
Fedtstof
11,5 gram

Opskriften indgår i disse retter

Nordafrikansk lammegryde med kikærter og couscous med ramsløg

Nordafrikansk lammegryde med kikærter, majroer og couscous med ramsløg

Indeholder
Mælk, Gluten