Nordafrikansk lammegryde med kikærter og fennikel

Billede
Nordafrikansk lammegryde med kikærter og fennikel

Nordafrikansk lammegryde med kikærter og fennikel

Denne lammegryde er varm og krydret med kanel, chili, ingefær og spidskommen, men lad dig ikke afskrække - vi har doseret krydderierne i et børnevenligt omfang, så selv de mindste kan prøve kræfter med det nordafrikanske køkken. Undlad evt. chilien.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Klimatal
138.20
Portioner
20

Ingredienser

Kikærter, tørrede
400 g
Lammekød, skært, i grove tern
1200 g
Løg, finthakket
300 g
Hvidløg, finthakket  
15 g
Ingefær, revet
7 g
Spidskommen, stødt
12 g
Smør
20 g
Olie
20 g
Chiliflager
2 g
Kanelstang, hel
6 stk
Citron, saft og skal
200 g
Fennikel, i tern
500 g

Sådan gør du

Dræn kikærterne fra udblødningsvandet, og kog dem i rigeligt nyt vand i 30-40 minutter, til de er godt møre. 

Vend lammekød rundt med løg, hvidløg, ingefær og spidskommen, og brun lammekødet godt i en gryde med smør og olie. Krydr med salt og peber, og tilsæt chiliflager, kanelstænger og revet skal af citronerne. 

Kom vand på, til det lige dækker kødet, og lad det simre i 30-40 minutter under låg, til kødet er næsten mørt. Skum fedtet af, og kassér det. 

Tilsæt fennikel sammen med de kogte kikærter, og lad retten koge yderligere i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber, citronsaft, chiliflager og gerne lidt sødt – fx honning, sirup eller sukker.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
785 kJ
Kulhydrater
8,2 gram
Proteiner
8,1 gram
Fedtstof
13,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Nordafrikansk lammegryde med kikærter, fennikel og couscous med mynte

Indeholder
Gluten, Mælk