Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer

Billede
Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porre

Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer

Svampe og søde majs er fantastiske følgesvende. At bage fisk i fad sammen med grøntsager er nemt og enkelt og giver en masse smag til retten, da fisken beholder sin saft og kraft.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Sommer
Klimatal
7.70
Portioner
20

Ingredienser

Skalotteløg, finthakket
100 g
Grøntsagsbouillon eller vand
400 g
Limabønner, tørrede
250 g
Majskolber
300 g
Rødspættefileter
1500 g
Porre, i skiver
300 g
Æblecidereddike
0,5 dl
Svampe, finthakket
400 g
Kartofler, i skiver
1300 g
Timian, friskhakket
25 g
Hvidløg, revet
15 g (2 fed)
Citron, saft
Salt & Peber

Sådan gør du

Kog de udblødte limabønner i letsaltet vand ved middel varme i ca. 45-60 minuter, til bønnerne er møre.
Vend kartoflerne, porrer og skalotteløg med hvidløg, olie og halvdelen af timianen, og smag til med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et lag i bunden af en dyb bageplade med bagepapir, så de lige dækker bunden.
Bag grøntsagerne gyldne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tag bagepladerne ud, fordel bønnerne ud over grøntsagerne, og fold fisken i portioner, og fordel ovenpå. Drys med æbleeddike, salt og peber, og hæld varm grøntsagsbouillon ved. Bag videre med fisken i ca. 7-10 minuter, indtil fisken lige akkurat er gennembagt.
Rist svampene i lidt rapsolie på en varm pande, husk kun at dække panden med ét lag svampe, så svampene ikke koger, men ristes og bliver gyldne. Steg derfor à et par omgange. Tilsæt friske majs og resten af timian, og rist det hele i ca. 2-3 minutter. Smag til med salt og citronsaft.
Tip: Du kan også bruge kuller i stedet for rødspætten.
Anret de ristede hakkede svampe og majs på fadet sammen med fisken. Servér evt. kold creme fraiche til eller en citronmayonnaise.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
330 kJ
Kulhydrater
8,6 gram
Proteiner
7,9 gram
Fedtstof
0,8 gram
Alkohol
0,0 gram

Opskriften indgår i disse retter

Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer

Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer