Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer
![Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porre](/sites/default/files/styles/hero_desktop/public/2023-05/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6545.jpg?itok=KHSgvJxq)
Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer
Dagen før
Ingredienser
Sådan gør du
Kog de udblødte limabønner i letsaltet vand ved middel varme i ca. 45-60 minuter, til bønnerne er møre.
Vend kartoflerne, porrer og skalotteløg med hvidløg, olie og halvdelen af timianen, og smag til med salt og peber. Fordel grøntsagerne i et lag i bunden af en dyb bageplade med bagepapir, så de lige dækker bunden.
Bag grøntsagerne gyldne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Tag bagepladerne ud, fordel bønnerne ud over grøntsagerne, og fold fisken i portioner, og fordel ovenpå. Drys med æbleeddike, salt og peber, og hæld varm grøntsagsbouillon ved. Bag videre med fisken i ca. 7-10 minuter, indtil fisken lige akkurat er gennembagt.
Rist svampene i lidt rapsolie på en varm pande, husk kun at dække panden med ét lag svampe, så svampene ikke koger, men ristes og bliver gyldne. Steg derfor à et par omgange. Tilsæt friske majs og resten af timian, og rist det hele i ca. 2-3 minutter. Smag til med salt og citronsaft.
Tip: Du kan også bruge kuller i stedet for rødspætten.
Anret de ristede hakkede svampe og majs på fadet sammen med fisken. Servér evt. kold creme fraiche til eller en citronmayonnaise.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
![Ovnbagt rødspætte med svampe, majs, kartofler og nye porrer](/sites/default/files/styles/recipe_teaser/public/2023-05/Meyers-K%C3%B8benhavns-Kommune-Photo-Martin-Kaufmann_DSC6545_0.jpg?itok=TqbhqUMG)