Rødbedebrød med gedeost

Billede
Rødbedebrød med gedeost

Rødbedebrød med gedeost

Dette sødmefyldte pink brød pirrer sanserne, og den søde rødbede udfordrer smagsløgene og balancerer godt med den salte gedeost, som bidrager til et ekstra mættende madbrød.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
1.60
Portioner
20

Dagen før

Dejen skal laves dagen før og hæve i køleskabet natten over

Ingredienser

Vand
6 dl
Gær
25 g
Fuldkornshvedemel
150 g
Hvedemel
450 g
Salt
10 g (2 tsk)
Rødbeder, revne
300 g
Havregryn
100 g
Gedeost
240 g

Sådan gør du

Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en røremaskine.

Ælt dejen, til den har samlet sig omkring dejkrogen og slipper røreskålens sider. Tilføj rødbeder, og havregryn og ælt det sammen ved laveste hastighed, indtil fyldet er jævnt fordelt.

Lad dejen hæve i den bradepande eller form du vil bage den i, og lad den hæve i køleskabet natten over.



Tryk skiver gedeost ned i toppen af brødet, og bag så i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, til det er gyldent og gennembagt.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
474 kJ
Kulhydrater
13,8 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
4,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter