Rødbedebrød med gedeost
Billede

Rødbedebrød med gedeost
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
1.60
Portioner
20
Dagen før
Dejen skal laves dagen før og hæve i køleskabet natten over
Ingredienser
Vand
6 dl
Gær
25 g
Fuldkornshvedemel
150 g
Hvedemel
450 g
Salt
10 g (2 tsk)
Rødbeder, revne
300 g
Havregryn
100 g
Gedeost
240 g
Sådan gør du
Bland vand, gær, hvedemel, fuldkornshvedemel og salt i en røremaskine.
Ælt dejen, til den har samlet sig omkring dejkrogen og slipper røreskålens sider. Tilføj rødbeder, og havregryn og ælt det sammen ved laveste hastighed, indtil fyldet er jævnt fordelt.
Lad dejen hæve i den bradepande eller form du vil bage den i, og lad den hæve i køleskabet natten over.
Tryk skiver gedeost ned i toppen af brødet, og bag så i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 35-40 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
474 kJ
Kulhydrater
13,8 gram
Proteiner
4,0 gram
Fedtstof
4,2 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter