Rugbrødspizza med røde linser
Billede
Rugbrødspizza med røde linser
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Mælk
Klimatal
8.70
Portioner
10
Ingredienser
Tomat-linsesauce
Olie
½ dl
Løg, finthakket
1 stk
Hvidløg, revet
1 fed
Peberfrugt, i tern
50 g
Flåede tomater
100 g
Linser, røde eller brune
50 g
Vand
½ dl
Oregano, tørret
Salt & Peber
Brød og topping
Rugbrød
5 skiver
Mozzarella, revet
100 g
Basilikum
Sådan gør du
Tomat-linsesauce
Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en gryde i 2-4 minutter.
Tilsæt flåede tomater, linser, oregano og vand. Kog saucen ved middel varme i ca. 25 minutter, til linserne er møre. Justér evt. med lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
Brød og topping
Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, smør hver skive med den afkølede sauce, og drys med revet ost på toppen.
Bag brødene ved 200 grader i 6-8 minutter, til osten er smeltet og skorpen på brødet er let ristet og sprød.
Drys evt. med krydderurt. Servér brødet som mellemmåltid eller som en af madderne på en rugbrødsdag.
TIP
Næringsindhold pr. 100 gram
Energi
814 kJ
Kulhydrater
18,0 gram
Proteiner
8,0 gram
Fedtstof
9,3 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter