Rugbrødspizza med røde linser

Billede
Rugbrødspizza med røde linser

Rugbrødspizza med røde linser

Et sundt og velsmagende brød med smeltet ost, der minder om smagene fra en pizza Margherita. Brug gerne det tørre rugbrød, som her bliver livet op i ovnen i selskab med den smagfulde og mættende linsetomatsauce og smeltede ost.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Gluten
Mælk
Klimatal
8.70
Portioner
10

Ingredienser

Tomat-linsesauce

Olie
½ dl
Løg, finthakket
1 stk
Hvidløg, revet
1 fed
Peberfrugt, i tern
50 g
Flåede tomater 
100 g
Linser, røde eller brune
50 g
Vand
½ dl
Oregano, tørret
Salt & Peber

Brød og topping

Rugbrød
5 skiver
Mozzarella, revet
100 g
Basilikum

Sådan gør du

Tomat-linsesauce

Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en gryde i 2-4 minutter.
Tilsæt flåede tomater, linser, oregano og vand. Kog saucen ved middel varme i ca. 25 minutter, til linserne er møre. Justér evt. med lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.

Brød og topping

Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, smør hver skive med den afkølede sauce, og drys med revet ost på toppen.
Bag brødene ved 200 grader i 6-8 minutter, til osten er smeltet og skorpen på brødet er let ristet og sprød. 

Drys evt. med krydderurt. Servér brødet som mellemmåltid eller som en af madderne på en rugbrødsdag.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
814 kJ
Kulhydrater
18,0 gram
Proteiner
8,0 gram
Fedtstof
9,3 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter