Rugbrødspizza med røde linser

Rugbrødspizza med røde linser
Ingredienser
Tomat-linsesauce
Brød og topping
Sådan gør du
Tomat-linsesauce
Steg løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en gryde i 2-4 minutter.
Tilsæt flåede tomater, linser, oregano og vand. Kog saucen ved middel varme i ca. 25 minutter, til linserne er møre. Justér evt. med lidt vand, hvis saucen bliver for tyk. Smag til med salt og peber.
Brød og topping
Fordel rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, smør hver skive med den afkølede sauce, og drys med revet ost på toppen.
Bag brødene ved 200 grader i 6-8 minutter, til osten er smeltet og skorpen på brødet er let ristet og sprød.
Drys evt. med krydderurt. Servér brødet som mellemmåltid eller som en af madderne på en rugbrødsdag.
TIP
Lav gerne en større portion sauce, som kan fryses ned eller gemmes på køl. Saucen kan også udgøre fyldet i en quesadilla, og kan generelt bruges der, hvor du normalt ville bruge tomatsauce.
Næringsindhold pr. 100 gram
Opskriften indgår i disse retter
Der er ikke refererede retter