Rugkage med æbler

Billede
Rugkage med æbler

Rugkage med æbler

En af de mange gode måder at give en rest rugbrød nyt liv er som modspil til gode æbler i en enkel rugkage som denne. Den er ekstra dejlig, hvis du serverer den lun.
Måltidstype
Mellemmåltider i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Mælk
Nødder
Æg
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
4.90
Portioner
20

Ingredienser

Æbler, skåret i små tern
1400 g
Æblemost
3 dl
Rugbrød, tørt
300 g
Sukker
200 g
Rapsolie
2,25 dl
Æg
360 g (6 stk)
Hasselnødder
300 g
Havregryn
300 g
Salt
1 tsk

Sådan gør du

Vend æblerne med æblemosten.



Kør rugbrødet til rasp i en foodprocessor. Lad rugbrødsraspen blive i foodprocessoren, og tilsæt så sukker, salt, smør, æg, hasselnøddekerner og havregryn, og blend det hele til en ensartet dejmasse. Bland dej og æbler godt sammen.



Smør en eller flere ovnfaste forme med lidt smør. Kom dej og æbler i, og bag kagen i 40 minutter. Du kan evt. bage kagen som muffins og reducere bagetiden til 15-20 minutter.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
942 kJ
Kulhydrater
22,2 gram
Proteiner
4,2 gram
Fedtstof
12,6 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter