Shakshuka med kidneybønner og couscous

Billede
Shakshuka med kidneybønner og couscous

Shakshuka med kidneybønner og couscous

Shakshuka er en simpel og lækker ret fra Nordafrika, som består af æg, der bager i en krydret tomatsauce. Den spises traditionelt som morgenmad, men kan sagtens spises på alle tider af døgnet. En god og nem varm frokostret.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Æg
Klimatal
4.70
Portioner
10

Ingredienser

Shakshuka med kidneybønner

Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, hakket
2 fed
Peberfrugt, rød og i tern
1 stk
Paprika, sød
2 spsk
Spidskommen, stødt
½ tsk
Tomatpuré
2 spsk
Tomater, fra dåse
800 g
Kidneybønner fra dåse
240 g
Salt & Peber
Æg
5 stk

Tilbehør

Couscous
250 g
Olie
1 spsk
Vand, kogt
2½ dl

Sådan gør du

Shakshuka med kidneybønner

Steg løg, hvidløg, peberfrugt, paprika og spidskommen i olie på en pande ved lav varme, til peberfrugterne er møre. Tilsæt tomatpuré og stegt ca. 1 minut mere.
Tilsæt tomater og kidneybønner, og lad det simre i gryden i ca. 20 minutter, til retten er kogt ind. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen i et ovnfast fad, lav fordybninger i saucen, og slå æggene ud heri.
Bag ved 170 grader i 15-20 minutter, til æggene er blevet faste, men ikke gennemstegte.

Couscous

Rør couscous og olie grundigt sammen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen til og lad den trække i 5 min.
Løsn couscous med en gaffel, så den bliver luftig og ikke klumper sammen.
Servér shakshuka med couscous. Evt. også med et stykke brød til at dyppe i saucen.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
451 kJ
Kulhydrater
12,4 gram
Proteiner
4,3 gram
Fedtstof
3,9 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter