Speltotto med spidskål

Billede
Speltotto med spidskål

Speltotto med spidskål

Denne ret kan også laves med poleret perlebyg og kan varieres med efter sæson. Brug friske asparges i foråret, spinat om sommeren og fintsnittet kål om vinteren. Retten kan også laves med gulerødder, de skal blot i gryden sammen med løg fra begyndelsen.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Mælk
Nødder
Klimatal
10.10
Portioner
10

Ingredienser

Speltotto

Olie
½ dl
Løg, hakket
2 stk
Hvidløg, hakket
2 fed
Perlespelt, poleret
400 g
Grøntsagsbouillon
½ liter
Spidskål, fintsnittet
1/4
Smør
60 g
Parmesan, revet
100 g
Salt & Peber

Topping

Æbler
2 stk
Citron, saft og skal
½
Hasselnødder
50 g

Sådan gør du

Speltotto med spidskål

Steg løg og hvidløg i olie i en gryde ved middelvarme, til de er møre, men uden at de tager farve.
Kom perlespelt i gryden, tilsæt vand eller grøntsagsbouillon, og lad det koge under låg i ca. 30 minutter, til perlespelten er mør.
Tilsæt spidskål, og lad det simre med et par minutter, til kålen er faldet let sammen.
Rør smør og parmesan i retten, og smag til med salt og peber. 

Det er vigtigt, at speltottoen er cremet og let flydende, så tilsæt mere væde, hvis den er for fast.

Topping

Riv æblerne på et rivejern eller skær dem i små stykker, afhængig af dine børns alder og hvad de kan spise.
Bland æblet med citronsaft og revet skal.
Hak nødderne fint.
Servér speltotto med den friske æblesalat til og drys af hakkede nødder på toppen. 

Lad evt. børnene selv tilføje topping.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
801 kJ
Kulhydrater
18,4 gram
Proteiner
5,5 gram
Fedtstof
9,2 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter