Stegt blomkål og spidskål med oksekød, hoisinsauce og ingefær

Billede
Stegt blomkål og spidskål med oksekød, hoisinsauce og ingefær

Stegt blomkål og spidskål med oksekød, hoisinsauce og ingefær

Denne ret kan varieres, så brug gerne de grøntsager, du har tilovers i køleskabet. I stedet for oksekød kan du bruge kogte bønner eller hakket kylling, og du kan ligeledes variere smagsgiverne fra hoisin til friske krydderurter eller varme krydderier.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Sommer
Klimatal
36.10
Portioner
20

Ingredienser

Løg, hakket
360 g (3 stk)
Hvidløg, finthakket  
18 g (3 fed)
Ingefær, revet
18 g
Oksekød, hakket, 5-10%
720 g
Blomkål, i buketter
2,3 kg
Spidskål, fintsnittet
900 g
Vand
3,6 dl
Hoisinsauce 
120 g
Soya
120 g
Olivenolie
36 g (2,5 spsk)

Sådan gør du 

Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en bredbundet gryde i et par minutter. Tilsæt kødet, og steg godt igennem. Kom blomkålsbuketterne og spidskålen i gryden sammen med vandet, læg låg på, og lad det dampe i nogle minutter. Tilsæt hoisinsaucen og soja, og varm retten igennem.

Smag til med æbleeddike, peber, sukker og evt. mere hoisinsauce og soja.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
251 kJ
Kulhydrater
4,1 gram
Proteiner
4,7 gram
Fedtstof
2,4 gram

Opskriften indgår i disse retter

Stegt blomkål og spidskål med oksekød, hoisinsauce, ingefær og kogte ris

Stegt blomkål og spidskål med oksekød, hoisinsauce, ingefær og kogte ris

Indeholder
Gluten