Stegte ris med æg og grøntsager

Billede
Stegte ris med æg og grøntsager

Stegte ris med æg og grøntsager

En nem og hurtig ret, der kan rumme rester af ris og de fleste slags grøntsager, du har tilovers i køleskabet. Udgangspunktet er kogte, kolde ris, æg og soya, som afrunder smagen.
Måltidstype
Måltider i dagplejen
Indeholder
Æg
Klimatal
6.70
Portioner
10

TIP

Grøntsagerne kan erstattes af andre rå grøntsager, du har i køleskabet, eller bagte eller stegte grøntsagsrester fra dagen før.
Med friske krydderurter til som topping, får børnene mulighed for at dufte og sanse og selv præge deres mad.

Ingredienser

Æg
5 stk
Olie
½ dl
Rød peberfrugt, i tern
400 g
Forårsløg
10 stk
Grønne ærter
400 g
Ris, kogte, kolde
1 kg
Soyasauce
½ dl
Koriander, frisk

Sådan gør du

Pisk æggene sammen, og steg dem som røræg i lidt olie på en pande.
Hæld ægget på en tallerken, og sæt den til side.
Kom lidt mere olie på panden, og tilsæt peberfrugterne, forårsløg og grønne ærter, og steg nogle minutter mere, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt de kolde ris. Vend godt rundt så grøntsager og ris blandes.

Steg dem sammen et par minutter, til risene er blevet varme.
Hak de stegte æg i mindre stykker, og vend derefter æg i de stegte ris.
Smag til med soyasauce. 

Servér retten lun, og pynt evt. med frisk koriander.

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
878 kJ
Kulhydrater
36,6 gram
Proteiner
6,2 gram
Fedtstof
3,7 gram

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter