Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål

Denne stuvning lavet med hvide bønner som et alternativ til den traditionelle danske klassiker.
Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Vinter
Klimatal
2.10
Portioner
20

Ingredienser

Hvidkål, fintsnittet
1500 g
Hvide bønner, tørrede
440 g
Grøntsagsbouillon
8 dl
Mandelmælk
2 liter
Laurbærblade
5 g
Muskatnød, revet
3 g
Citron, skal
5 g
Salt

Næringsindhold pr. 100 gram

Energi
176 kJ
Kulhydrater
5,3 gram
Proteiner
2,3 gram
Fedtstof
0,8 gram

Sådan gør du

Udblød bønner i rigeligt vand natten over.
Damp den snittede hvidkål mør i rigeligt letsaltet vand. Dræn kålen, og stil til side.
Kog de hvide bønner i ca. 40-60 minutter, til de er møre, dræn dem, og kom dem sammen med mandelmælk og grønsagsbouillon, laurbær og store stykker citronskal fra citronen. Lad det koge i 10 minutter, og blend det glat til en stuvning. Smag til med salt og citronsaft.
Vend den dampede hvidkål i bønnestuvningen. 
Tip: Du kan godt jævne din hvide bønnestuvning med maizena, hvis du synes, den er for tynd, eller blend med flere hvide bønner. 

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter