Surdej

Billede
Surdej

Surdej

Måltidstype
Frokost i dagtilbud
Indeholder
Gluten
Årstid/hovedingrediens
Efterår
Forår
Sommer
Vinter

Ingredienser

Vand
150 g
Hvedemel
50 g
Fuldkornshvedemel
50 g

Sådan gør du

Kom melet i en skål, og rør vandet i. Rør godt til der ikke er nogen klumper. Kom surdejen i en lille beholder med låg, men lad låget ligge løst oven på beholderen. Lad nu surdejen stå på køkkenbordet i 4 dage. Efter de 4 dage bør surdejen boble lidt i overfladen og være blevet sur (smag på den). Smager den ikke surt, skal den stå en dag eller to mere. Når surdejen er færdig så opbevar den i køleskabet i en bøtte.

For at holde surdejen i live, hvis der går lang tid mellem, du bager med den, skal du friske den op ca. hver 14 dag. Det gør du ved først at smide halvdelen ud. Så tilsætter du vand og rugmel i lige dele, indtil du har samme mængde surdej, som du startede med inden opfriskningen.

Hvis din surdej efter et stykke tid er helt inaktiv, dvs. at den slet ikke begynder at boble en dags tid efter, du har frisket den op, kan du starte forfra.

Opskriften indgår i disse retter

Der er ikke refererede retter